TI6 – Wildcards – Összetört álmok, új reménységek

TI6 – Wildcards – Összetört álmok, új reménységek

Tegnap befejeződött az idei International 0. napja és kiderült, hogy ki lesz az utolsó 2 csapat, akik bekerülnek a nagy eseményre.

Aki kedveli és követi a Complexity mérkőzéseit, akkor a tegnapi Wildcard mérkőzések egyesekben deja’vu-ként jöhettek vissza az emlékek. Az amerikai kvalifikációkon is 1-1 mérkőzésre voltak attól, hogy bekerüljenek az év legjobban várt versenyére, de pont úgy mint ott, a Wildcard-nál is alulmaradtak. Az Escape ellen 2-1-ra kaptak ki, a Fülöp-szigeteki csapattól pedig meglepő mód 2-0-ra. Sötét fellegek gyülekeznek a csapat fölött.

Ami az Execrationt illeti, számukra az, hogy az alsó ági döntőig jutottak, akár sikerként is elkönyvelhetik. Mindenki őket tartotta a legesélytelenebb csapatnak, de ahogy haladtunk az időben, bizony mind az EHOME-nak, mind a Complexity-nek okoztak elég kellemetlen pillanatokat. Ha ki akarok emelni egy mérkőzést, akkor valószínűleg a Complexity elleni második mérkőzés lenne az, ahol a 15 éves (!!!) Abed, Meepo-val megalázza a Complexityt.

A győztesek

Az EHOME elég lassan rázódott bele a Wildcardba és mondhatni gyengén is kezdett az XctN ellen. De az első elbukott mérkőzésük után, a következő 4-et meg is nyerték és kvalifikálták magukat a fő eseményre. Ezalatt az 5 mérkőzés alatt be is bizonyították, hogy miért van helyük a Key Arenaban és azt is, hogy miért nincsen. Az első és haramdik mérkőzésen az Execration ellen megkérdőjelezhetően játszottak. Iceiceice teljesítménye feledhető volt és esetenként még feedelt is. De ha sztárok nem hozzák az elvárt eredményt, akkor majd a taktika megteszi. Az Escape elleni 2. mérkőzésben a Kunkka és Anti-Mage pickkekel már-már cheese módon rombolták le az Escape barrack-jait.

A második és egyben utolsó csapat, akik kvalifikálták magukat, az Escape Gaming volt. Sokan az EHOME-ot várták az egyik biztos kvalifikáló csapatnak, viszont az utolsó kiadó helyre nem volt ennyire egyértelmű és mindenki vagy az Escape-et, vagy a coL-t várta. Reménykedtünk is, hogy találkoznak az alsóági döntőben, de mivel a coL betlizett, így az Escape-nek könnyű dolga volt. Az XctN elleni mérkőzés egyenesen könnyűnek nézett ki, az egész összesen 1 óráig tartott.. Az előző mérkőzéseken az alul teljesítő Era, most kifejezetten kiemelkedően teljesített. Az első mérkőzésen egy nem túl sűrűn látott Armletes Tiny-t mutatott be, majd a következő mérkőzésen meg konkrétan egyedül lehozta a Huskarral a szériát.

Ajánlott mérkőzés:

Kezdődnek a csoportmérkőzések

Mai nappal elkezdődnek a csoportmérkőzések. A következő 3 nap kőkemény dömping lesz. Minden nap minimum 40, maximum 60 mérkőzést láthatunk. A streamek és a mérkőzések helyi idő szerint este 6 órakor kezdődnek. A csoportok beosztása megtalálható a hivatalos dota oldalon, de áttekinthetőség szempontjából, lehet érdemesebb az r/dota2 survival guide –ot olvasni.

Mai napon érdemes lesz az összes OG mérkőzést megnézni  az A csoportban, illetve a B csoportban a Liquid vs Newbee mérkőzést, meg az MVP vs Team Secret meccset.

Kövess Minket!