A Twitch felvásárolja a Curse-t

A Twitch felvásárolja a Curse-t

„Már régóta rajongói vagyunk a Curse-nek, hiszen ők a videojáték ipar egyik legnagyobb innovátorai, gondoljunk csak a Curse Voice-ra vagy a Curse kliensre."

Úgy néz ki, terjeszkedik a Twitch. Kedden az Amazon tulajdonában lévő cég bejelentette terveit azzal kapcsolatban, hogy megveszi a Curse brandet mindenestől, úgy ahogy van. Az üzlet részletei még nem kerültek nyilvánosságra, annyit azonban már tudunk, hogy a Twitch megszerzi a napi 30 millió egyedi látogatóját a Curse-nek, a Curse klienst, a Gamepediát, a Curse Forge-ot, a Union for Gamers-t, a BukkitDevet és a Curse Youtube csatornáját.

Ed Shear, a a Twitch vezérigazgatója a következőket nyilatkozta a felvásárlással kapcsolatban:

„Már régóta rajongói vagyunk a Curse-nek, hiszen ők a videojáték ipar egyik legnagyobb innovátorai, csak gondoljunk a Curse Voice-ra vagy a Curse kliensre. Még nem tudom, hogyan tudunk majd együtt dolgozni, de a két vállalatnak mindig is ugyanaz volt a célja: hogy jobbá tegyük a felhasználóink játékélményét.”

A felvásárlás legfontosabb elemei közt ott van a Curse Forge, a Curse kliens és annak a mod közössége, akikkel a Curse már a kezdetektől fogva foglalkozik és szinte minden játékra gyártják a modokat. Ott van még a Gamepedia, ami szintén egy nagy forgalommal rendelkező portál és ne felejtsük el a Leaguepedia-t, ami perpillanat a legnépszerűbb Wiki oldal a League of Legends információival kapcsolatban.

Egyenlőre még nem teljesen tiszta, hogyan illeszkedik a Curse a Twitch profiljába, de akadnak ötletek és lehetőségek: beépülhet egy hangfunkció, vagy a streamerek videói automatikusan kiexportálódhatnak, esetleg különböző jelzési lehetőségek jelenhetnek meg nézőknek. A közvetítők akár saját szervereket is létrehozhatnak a rajongóiknak, ahol könnyebben és sokkal személyesebb hangvételben beszélhetnek velük. A Curse megvásárlása ezen kívül talán egy újabb ösztönző erő lehet a feliratkozóknak, mert így a streamer még több lehetőséget kap a kezébe.

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!