Az új igazolások átírták az európai CS:GO erőviszonyait!

Az új igazolások átírták az európai CS:GO erőviszonyait!

Elrajtolt az ESL Pro League negyedik szezonja, meglepő eredményeket hoztak az első hét összecsapásai!

Túl vagyunk az első héten, és micsoda meccseket láttunk már most!

Ha az ESL és az ESEA közös szervezésében zajló Pro League negyedik évada minden hétre ennyi meglepetést tartogat Európa számára, akkor biztosan a mostani lesz a legizgalmasabb szezon! Vegyük is végig, mi minden történt az első játékhét 20 mérkőzésén!

Elöljáróban annyit, Európában 14 csapat küzd a négy bejutó helyért, mindenki játszik mindenkivel és az összes mérkőzés Bo2-es összecsapást jelent. A végére tehát a csapatoknak 26 meccs lesz a nevük mellett, a legjobb négy mérleggel rendelkező csapat továbbjut a Brazíliában rendezendő offline döntőbe!

A harmadik szezonban a mostani SK diadalmaskodott, Európából a Ninjas in Pyjamas, fnatic, Astralis, G2 négyes jutott az offline fináléig, utóbbi kettőnek azonban igencsak csúnyán sikerült a mostani bemutatkozás. A két világranglista Top10-ben álló csapat ugyanis egyaránt elveszítette mind a négy nyitó meccsét, így 0:4-es mérleggel állnak az első hét után. Összehasonlításképp az előző szezonban (ekkor még csak 12 csapatos volt a Pro League, 22 meccs volt összesen) az Astralis 16:6-tal, a G2 14:8-cal zárt, ha így folytatják már a második héten ugyanannyi vereségük lesz, mint amennyi az egész harmadik szezonban volt!

Szoros meccseken dánok a Team X, a franciák a FaZe csapatától kaptak ki, a Na'Vi pedig mindkettejüket simán legyőzte, s1mple érkezésével úgy tűnik megtáltosodtak GuardiaN-ék! A fiatal ukrán igazolás mind a négy meccsen hatalmasat játszott: 0.97, 1.16, 1.34 és 1.66 értékeléseket kapott a HLTV-től, a csapat 4:0-ás álomrajtot vett! Hasonlóan jól kezdett a FaZE, akik a szezonra máris letudták a VP, EnVy, G2 és Team X négyest, és a nyolc lejátszott mapból csupán egyet veszítettek el! Az új igazolások tehát úgy tűnik alaposan beváltak, s1mple és allu érkezése jó hatással volt az előző szezonban csak a középmezőnyben végző együttesekre!

Az álomszerű kezdés, vagy éppen a csúfos nyitány még persze nem sokat jelent, hiszen csak az első héten vagyunk túl a kilencből, ráadásul öt csapat, a fnatic, dignitas, mousesports, FlipSid3 és PENTA egyelőre lejátszott mérkőzés nélkül várnak a bemutatkozás lehetőségére. A második hét három játéknapján viszont a PENTA kivételével már ők is mind szóhoz jutnak, ketten közülük ráadásul épp egymás ellen kezdik meg a szereplést! A mousesports párharca a megújult fnatic ellen igencsak izgalmasnak ígérkezik, a keddi nap rangadóját magyar nyelven is követhetitek majd!

Tetszett a cikk? Akkor kövess minket Facebook-on!

Kövess Minket!