Földrajzi karnyújtásnyira az SL i-League 2. szezonjának fináléja!

Földrajzi karnyújtásnyira az SL i-League 2. szezonjának fináléja!

A nehezített biztonsági intézkedések miatt az StarLadder i-League 2. szezonja nem Nanjingben, de még csak nem is Kínában lesz!

Hivatalos közleményben jelentették be az i-League szervezői, hogy a közelgő G20 csúcstalálkozó miatt Kína biztonsági okokból megszigorította vízumvizsgálatait, így kénytelenek új helyszínen tartani a 2. szezon döntőjét. Erre azért van szükség, mert sok játékos nem kapott volna időben vízumot, így a csapatok nem tudtak volna teljes felállásban játszani, lényegében mindenki cserembert kellett volna, hogy alkalmazzon. Az új helyszín Európa, méghozzá tőlünk nem is messze, a CS:GO világ krémje egy hétre a kijevi Cybersport Arénába költözik, sajnos magyar résztvevők nélkül!

A tornát változatlanul szeptember 7-11. között rendezik, így eléggé utolsó pillanatban jött a módosítás, de a StarLadder egyeztetett a csapatokkal és mindenki belement a változtatásba. Mindemellett azt is bejelentették, hogy a Team Liquid és a fnatic kikerült a meghívottak közül, helyükre pedig a hazai közönség előtt versenyző HellRaisers és az új svéd szupercsapat, a GODSENT érkezett. Annyi módosítás biztosan lesz az időpontokban, hogy az eltérő időzónák miatt számunkra sokkal nézhetőbb sávba játsszák majd a meccseket, így minden bizonnyal várható magyar közvetítés is!

Ja és a lényeg, az összdíjazás 300.000 dollár, melyből 130.000 üti a győztes markát! Ez bőven több, mint a tavalyi Majorok győztesének díja, kiélezett küzdelem várható tehát a 16-os mezőnyben:

Érdekesség még, hogy a Na'Vi, NiP, GODSENT, Dignitas, Immortals, OpTic és HellRaisers hetesnek ez lesz az első LAN-ja az új felállásokkal, és egy meghívott csapat számára fenntartott hely még mindig kiadó! Előre tehát lehetetlen megmondani, kinek mennyire sikerült jól a felkészülés és mire számíthatunk a kijevi versenyen, de szerencsére már csak két hét, és minden kiderül!

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!