Nem sikerült az ész(t)osztás, nem leszünk ott a CS:GO vb-n

Nem sikerült az ész(t)osztás, nem leszünk ott a CS:GO vb-n

Háromszoros hosszabbítás és óriási dráma, nem sikerült a magyaroknak kijutniuk a CS:GO vb-re.

Az életéért küzdött a magyar válogatott 1-0 és 5 kör hátrányban Cobblestone-on, aztán egy hármas hosszabbítás végén óriási csatában végül alulmaradt Észtországgal szemben, akik így 2-0-ra győztek és ott lesznek a CS:GO világbajnokság csoportkörében.

Az első map, Mirage,  jól indult - mint ahogy a magyaroknak általában jól szokott, nyertük a pisztoly kört , majd utána még zsinórban 3-4-et, de aztán feltámadtak az észtek és a félidőre már 10-5-re mentek. A fordulás után se változott a helyzet, hazánk fiai valahogy nem érezték se T, se CT oldalon a mapot. Mellettünk szóljon: Mirage-t Észtország választotta. Erről a pályáról inkább ne is beszéljünk, a következő, Cobblestone, már a mi választásunk volt.

De ez se a mi szájízünk szerint indult, CT oldalon Mirage után itt is 10-5-el fordultak az észtek, Flashéknek innen kellett felállniuk. Innentől 13-8-ig viszonylag kiegyenlített volt a meccs, ezt követően kezdték meg a felzárkózást a magyarok, olyannyira, hogy néhány perccel később már 14-14-et mutatott az állás, ráadásul kettős ecoval vágott neki Észtország az utolsó két körnek. De a dráma nem maradt el, egy full B rushba kegyetlenül belefutottak Deadfoxék, így a döntetlenért és a hosszabbításért kellett játszani, ez viszont szerencsére viszonylag simán sikerült.

Jött az újabb szívroham, 18-16, az észteknek csak egy kör kell, de megint a sírból hozzuk vissza, az egyenlítés pedig egy dupla AWP-s körrel lett meg, nagyon okos játékkal a magyaroktól, így jöhetett a második hosszabbítás. 

Ami megint az észteknek kezdődött jobban, ezúttal T oldalon hoztak két kört és a harmadik kört is ők hozták volna, ha a 0 hp-s Mat1 nem marad ott a füstben és az utolsó másodpercben nem lövi le a bombát rakó észt játékost. 1 körös hátrányban fordultunk át T-be és jól is kezdtünk, aztán valami érthetetlen módon sikerült egy 4v2 szituációt elbukni, így megint az életükért küzdöttek a magyarok, de megint jött a csoda és megint visszahozták, úgy tűnik, Gabessonék csak a kötéltáncot szeretik.

Jött a 3. hosszabbítás és a már sokadik szívroham: az észtek CT-ként 3-0-ra mentek, így hibátlan következő három kör kellett a következő hosszabbításhoz. Az első meg is lett, de a második már sajnos nem, pedig tényleg csak nüanszokon múlt.

Szomorú hét ez a magyar CS:GO-nak: először a DH zárt kvalin nem sikerült az eredményes szereplés, aztán jött a GOCL kiesés, végül pedig a válogatottnak se sikerült a selejtező. :(

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!