Utánajártunk: Ezért lett FLASH a magyar válogatott csapatkapitánya!

Utánajártunk: Ezért lett FLASH a magyar válogatott csapatkapitánya!

Az E-frag kiválasztási folyamata több lépcsős, nem lehet akárkiből kapitány!

Tegnap este valóságos atombomba robbant a magyar közösségen belül, a CS:GO válogatott észtek elleni veresége után elszabadultak az indulatok. Flash lemondta (talán örökre?) a válogatottságot, és a heves komment háborúban sokan azt is kérdőre vonták, egyáltalán miért ő volt a válogatott első számú embere?

Azt már az elején érdemes tisztáznunk, nem lehet akárki egy ország kapitánya! Az E-frag kiválasztási folyamata több lépcsős, szigorú procedúra, ahol az adminok előre meghatározott szempontok szerint választják ki az ideális jelöltet:

  • A megfelelő jelölt több éves CS:GO tapasztalattal bír játékosként, coach-ként vagy menedzserként, és a hazai közösség aktív részét képezi.
  • A kapitányi poszt birtokosának jó vezetői készségekkel kell rendelkeznie, hogy az ország legjobbjaival felvegye a kapcsolatot, egy csapattá formálja őket és eredményes együttest kövácsoljon rövid idő alatt. Egy csapatból ugyanis maximum három játékos hívható a válogatottba, így legjobb esetben is két csapat lineup-ját kell eredményesen vegyíteni.
  • Természetesen számítanak a játékban elért eredmények, illetve a világbajnokságon mutatott esetleges eddigi szereplések, az ő irányítása mellett.

Ha gyorsan végigfutjuk a három legfőbb kiválasztási szempontot, Flash kiválasztása teljesen logikus döntés volt az E-frag részéről. A tavalyi jó szereplés óta nemzetközi tornákon is indult aktuális csapataival, rendelkezik a megfelelő tapasztalattal és ismeri a hazai közösséget.

A 2016-os kiírás kapitányai között számos ismert játékos (GuardiaN, NEO, NiKo, allu, hooch, cadiaN, chrisJ) is feltűnik, látható tehát, hogy a nemzetközileg ismert játékosok némi előnyt biztosan élveznek a kiválasztás során. De amellett, hogy a válogatott kapitányának lenni megtisztelő cím, a másik oldalról komoly felelősség is! Hiszen a kiválasztási folyamattól a kerethirdetésen át a gyakorlásokról és meccsen mutatott formáról is neki kell gondoskodnia, ami egy profi játékosra is komoly terheket ró.

És ha gyengén szerepel a csapattal, jövőre könnyen lehet, kiesik az E-frag adminjainak kegyeiből, akiknek maximálisan érdekükben áll az elérhető legjobb kapitányt választani. Hiszen ezzel garantálják az erős csapatok részvételét és az izgalmas meccseket a rendezvényükön, nem véletlenül szoktak több hónapot hagyni a jelentkezésre. A február végi határidő után aztán tavasszal átrágják magukat a jelentkezőkön, nyáron pedig kapitányokat hirdessenek!

Megkeresésünkre, melyben 2016-os szezon magyar kapitányának kiválasztási lépéseiről kérdeztük az E-fraget egyelőre nem kaptunk választ, de amint konkrét részletek állnak rendelkezésünkre, frissítjük cikkünket. Afelől azonban senkiben se legyen kétség, hogy a lebonyolításért felelős E-frag Flash-t eddigi érdemei miatt választotta ki, azonban arról, hogy mit hoz a jövő, egyelőre még korai lenne beszélni.

Kövess Minket!