Fiatalok figyelem, indul az utánpótlás-nevelő hullám CS:GO-ban!

Fiatalok figyelem, indul az utánpótlás-nevelő hullám CS:GO-ban!

A brazil Games Academy után immár a fnatic is elindította saját akadémiai projektjét.

Patrik "cArn" Sättermon, a fnatic Gaming részlegének vezetője, egykori profi CS játékos a héten jelentette be a svéd együttes második csapatát, mely a brazil Games Academy mintájára az utánpótlás nevelésére fókuszál majd. A Fnatic Academy CS:GO egyelőre egyetlen csapatnak biztosít lehetőséget, akiket a menedzsment és egy külön coach teljes figyelme mellett igyekeznek profi szintre hozni. Az olofmeister sérülése idején beugróként megismert PlesseN, illetve az INFINITY egykori AWP-se jayzaR fémjelezte akadémiai csapat a Karus, Golden és Baaten trióval vált teljessé!

A fiatal tehetségek közül többen ismeretlenek az esport világában, ám különböző ligákban, vagy éppen az FPL-ben nyújtott teljesítményükkel mégis fel tudták hívni magukra a fnatic figyelmét. A szervezetnek konkrét célja is van az ötössel:

"Az idei év még a gyakorlásé, amennyi tudást és tapasztalatot csak lehet, magukra kell szedniük a srácoknak 2016-ban. 2017 végére azonban már egy Majorra való kijutást tűztünk ki célul, mely közösen egyáltalán nem elérhetetlen!" - vélte a csapat coacha, Samuelsson.

Ahogy már említettük, az utánpótlás nevelése nem egyedi eset a CS:GO világában, a FalleN vezette Games Academy évek óta gondozza a fiatal brazil tehetségeket, a kétszeres Major győztes játékos gyakran szemináriumszerű órákat is ad a feltörekvő játékosoknak. 2016 nyarán pedig angol nyelvű videósorozatot is indítottak, melyből szinte bárki elsajátíthatja a játék mélyebb ismeretét.

Bár a fnatic ilyen messzire még nem merészkedett, azt már a nagy csapat is megmutatta, attól mert fiatal valaki, skill bőven szorulhat bele! Az pedig mindenképp biztató jel, hogy egyre több neves szervezet támogatja a fiatalokkal, a következő esport generációt!

Tetszett a cikk? Akkor kövess minket Facebook-on!

Kövess Minket!