Az Overwatch itt már a CS:GO előtt van

Az Overwatch itt már a CS:GO előtt van

És mi az, amiben a Dota 2 még a League of Legends-nél is jobb? Kiderül a SuperData júliusi összesítéséből!

Sokat beszélünk arról, hogy mit jelent az esport pénzben a játékosok számára. De mi a helyzet a játékok mögött álló fejlesztőkkel és kiadókkal? Most erre is választ kapunk, hiszen a SuperData közzétette a júliusi hónapra vonatkozó adatokat.

A piackutató cég hat kategóriában rangsorolta a játékokat a világszintű bevételek alapján: konzol, PC, online free-to-play, online fizetős, mobil és böngészős. Íme a legjobbak:

Az esport szempontjából a "F2P MMO" kategória az egyik legfontosabb, hiszen ide sorolják a két MOBA-nagyágyút, a League of Legends-et és a Dota 2-t. A Riot Games játéka a bevételek tekintetében a legjobb, a SuperData ennek ellenére mégis a Dota 2 teljesítményét emeli ki külön. Leginkább azért, mert a Valve játéka olyan szempontból egyedülálló, hogy direkt módon tudja monetizálni az esportot, méghozzá a Battle Pass eladásokon keresztül, hiszen az ebből származó bevételek egy része közvetlenül a The International díjalapjában landol. Az év legnagyobb Dota 2 versenyének összdíjazása idén átlépte a 20 millió dollárt - ennek nagyjából a fele végül a Wings Gaming zsebébe vándorolt.

A PC-s játékoknál az Overwatch népszerűségben ugyan még nem veszi fel a Counter-Strike: Global Offensive-vel, a bevételeket tekintve azonban már előtte jár. Egy viszonylag friss címről van persze szó, ráadásul a "beugró" is minimum 40 euró, a több mint 15 millió játékos azonban önmagáért beszél - éppen ez az erős pénzügyi háttér lehet az, amely megágyazhat a játék erőteljes esport-jelenlétének kiadói oldalról. A Blizzard hero-shootere egyébként a konzolos listán is ott van a legjobbak között, ám ott be kell érje az ötödik hellyel, közvetlenül az elmúlt egy év blockbuster címei mögött.

Érdemes még egy fél mondatnyi említést tenni a Pokémon Goról, amely tovább dominálja a mobilos piacot - minden idők legerősebb premierjét tudhatja maga mögött a kategóriában.

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ön tudja, hogy mire szolgál az öltönyök második zsebe?

Talán már Ön is észrevette, hogy az öltönyök zakóján van egy kicsi, bevágott zseb, ami hagyományosan a jobb oldali zseb felett helyezkedik el, és valószínűleg végig futott az agyán a gondolat, hogy vajon miért is került oda, és milyen célt szolgál.