AWP vagy M4, ki lett az MVP és a legjobb fejlövő? Az ICL 34 döntője számokban

AWP vagy M4, ki lett az MVP és a legjobb fejlövő? Az ICL 34 döntője számokban

Drámai végjáték után a fruits 2:1-es hátrányból fordított, megmutatjuk, mi, vagyis inkább ki volt a siker titka!

Bár az alsó ág is izgalmasan alakult az ICL 34. állomásán, az igazi tüzijátékot az utolsó meccsre tartogatták a csapatok! A mindent eldöntő fináléba végül a címvédő, és újabban a figyelem középpontjában álló fruits került, ellenfelük a Lenovo Y-kupa egyik döntőse, a Fury Gaming volt.

A felső ágról érkező fruits egy mapos előnnyel várhatta az összecsapást, ám a Fury hamar egyenlített cach-en, majd a vezetést is megszerezték nuke után, mindkét mapot 16:8-ra hozták. Itt azonban az ellenfél is megérkezett a meccsbe, flash-ék dust2-t még nehezebben, cobblestone-t viszont nagyon simán hozták az ekkor már tíz órája folyamatosan játékban lévő Fury ellen. Az ICL 34 bajnoka tehát a fruits mix együttese lett, de lássuk, hogyan is fest mindez a számok tükrében!

Az első félidő mindent eldönt!

Az összes mapon, már az elején meg lehetett jósolni, ki nyeri majd végül az adott pályát, a csapatok ugyanis brutálisan bekezdtek minden alkalommal! Az elején kicsit belealudt a meccsbe a fruits, pocsékul kezdtek az első két pályán. Cache-en 13:2-es, Nuke-on 11:4-es hátrányt szedtek össze az első félidőben. Meg is lett az eredménye, a Fury mindkét meccsen 10 alatt tartotta a fruits-ot.

A pályák végeremdényét tekintve egyedül dust2-t nevezhetjük szorosnak, kétséget kizáróan ez volt a mérkőzés fordulópontja. Bár a fruits 13:2-vel kezdett, ekkora előnyt is képesek voltak leadni, csak hosszabbításban nyerték a mapot, majd cobblestone-on szintén 13:2-vel fordultak, és a fáradt Fury-t 16:2-vel búcsúztatták. Ékes bizonyítéka, milyen nehéz egy elrontott első félidő után talpraállni a CS:GO-ban.

Az AWP-sek nagyot mentek, eltűnt viszont az M4

Ha már prazz1n, akkor AWP! A fegyverek kill szerinti elosztását vizsgálva nem meglepő, hogy a legtöbb frag-et az AK-k szállították, az egy golyóból is halálos rifle összesen 240 killért felelt a döntőn. Az M4-esekkel majd százzal kevesebb, 148 fraget szereztek a játékosok, az AWP viszont meglepően sokat hozott. Összesen 101 killt osztottak ki vele, ami önmagábanm, és az M4-hez viszonyítva is igencsak magas. Érdekes adat, hogy dust2-n 58-at lőttek vele, ami az összen AWP kill közel 60%-át teszi ki!

A fruits feltámadásának főszereplői

Egy csapatból mindig nehéz kiemelni valakit, ha a siker főszereplőit keressük, de ha pusztán a számokra hagyatkozunk, ebben az esetben igenis látszik, hogy kin jött vissza a meccs! A két irányítói gondolkodással megáldott fruits játékos, alexrad és boco az első két mapon rettenetes teljesítményt mutatott. 48 kör alatt alexrad csupán 21 fraget lőtt és 41-szer halt, boconál ez a szám 19 kill és 40 halál.

Aztán nuke után történhetett valami, hiszen a harmadik pályától megtáltosodtak a srácok, és főszerepet vállaltak a fruits fordításában! A következő két mapon alexrad 50 fragig jutott és csupán 39-szer lőtték le, boco 41-et ölt és emellé csak 29 halála volt! Nem semmi formajavulás a srácoktól, a többiek egyenletes teljesítménye mellett az ő ritmusváltásuk nagyon kellett a fruits címvédéséhez! Boco már most is visszatért!

A meccs embere

Alexradot már kiemeltük a nagy feltámadás során a fragek számát és a K/D arányt tekintve, meg kell azonban említenünk, a visszatérő játékos eszméletlen fejlövés arányát is! Alex a négy mapon összesen 53,63%-ot átlagolt, ami durván azt jelenti, minden második killje fejes volt! Az impozáns statisztikát csak tövább színesíti, hogy az egyik mapon 77,78% volt alex fejlövés aránya, ami egészen elképesztő, és a nagydöntő egyetlen ACE-e, ráadásul full setup ellen szintén alexradhoz köthető. Ám a meccs embere címet mégis valaki másnak kell odaítélnünk!

"Alexrad nagyon sokat hozzátett a d2-nkhöz és a cbble-ünkhöz is egyébkét. Szóval alexrad bekapcsolta a rakétákat és aztán megnyerte nekünk a LAN-t kb. De az uccsó mapon már mindenki jó volt például. De FIFI szerintem még így is kaphat egy MVP-t, nagyon ügyesen játszott, nagyon nehéz volt ellen játszani! És ez még csak a kezdet gondolom!" - nyilatkozta flash a megnyert döntő után az ICL kamerái előtt.

FIFI teljesítménye mellett tényleg nem mehetünk el szó nélkül, a Fury legújabb szerzeménye a négy pályán összesen 86-ot lőtt, amivel magasan vezet a második helyezett er9k (75 frag) előtt. A cobblestone-os összeomlás során csak 10 fragig jutott, előtte azonban kétszer 20, dust2-n pedig 30 fölé fragelte magát, és egy 1v3 clutch-ot is lehozott! Ha a K/D arányt nézzük, méginkább kitűnik, mekkorát játszott FIFI: +27-el fejezte be a döntőt, utána V1CE következik +9-el.

"Ilyen nagy nevektől nem szégyen kikapni, pláne egy ilyen döntőben. Engem nagyon meglepett, hogy engem emelt ki flash, köszönöm neki és az egész csapatnak gratulálok, hiszen jobban voltak, mint mi!" - mondta a mérkőzés legjobbjának választott FIFI a meccs után.

Mi is gratulálunk a csapatoknak és minden döntőbe került játékosnak, köszönjük az újabb izgalmas LAN döntőt!

Tetszett a cikk? Akkor kövess minket Facebook-on!

Kövess Minket!