Nextgen Nintendo konzolért zajlik majd a Splatoon bajnokság

Jövő héten indul a Nintendo és az ESL közös kupája, melynek fődíja az új Nintendo masina, az NX lesz.

Nagyot húzott a Nintendo a tavalyi évben, amikor is megjelent a Splatoon, amely megmutatta, hogy van új a nap alatt a külső nézetű lövöldék műfajában. Nem véletlen, hogy a festékszórós shooter hamar a Wii U egyik legnépszerűbb játékává nőtte ki magát.

A játék hamarosan a következő szintre lép: jövő héten elindul az ESL szervezésében a Go4Splatoon Europe Cup, melyben az európai csapatok küzdhetnek majd, méghozzá heti rendszerességgel, hat hónapon keresztül.

Az egyes versenyeken az első helyezett splatoonos ajándéktárgyakkal gazdagodik, ezen felül pedig a legjobb 64 helyezett pontokat kap, aminek az egyes hónapok végén lesz jelentősége. A legjobb nyolc csapat ugyanis bejut az aktuális Monthly Finalbe, melynek győztesei kvalifikálják magukat a jövő tavaszi Grand Finalbe.

És hogy mi vár az ottani győztesre? Nem akármi, hiszen a legjobb csapat minden tagja egy Nintendo NX konzolt kap - ez a kiotóiak újgenerációs gépe, amely várhatóan jövő tavasszal kerül majd a boltokba. Nem lepődnénk meg, ha a Splatoon NX változata lenne az egyik nyitócím rajta...

Tetszett a cikk? Akkor kövess minket Facebook-on!

Kövess Minket!