Graffitik és matricák - az összes történet egy helyen

Graffitik és matricák - az összes történet egy helyen

Coldzera négyese, a büntetést érő boostolás és apEX legrosszabb napjának sztorija.

Haladjunk időrendben és is történetfolyamunkat a legkorábbival, mely a 2014-es kölni Majorra kalauzol minket.

A fnatic játékmestere már akkor is Olofmeister volt, aki parádés megoldásaival rendre keresztülhúzta az ellenfelek számításait. Mint például ennél a defuse-nál, amivel kiérdemelte Overpass-on a fent látható graffitit.

2014 telén a DreamHack Winter állomásán egy kevésbé szép megmozdulással hívta fel magára a figyelmet Olofmeister, a pálya ezúttal is Overpass volt.

Egy később szabálytalannak minősített boostolás számos kört és még több fraget hozott a svéd játékosnak. A szervezők visszanézték a meccset, ám a történet végül a fnatic visszalépésével zárult, akik átadták a továbbjutó hely jogát elődöntős ellenfelüknek, a francia LDLC-nek.

Fél év múlva Dust2-ről, érkezett a következő alapanyag, ismét Kölnből, szintén a fnatic-tól, akik ezzel a fricskával kicsit visszavágtak az ekkor már EnVyUs néven játszó franciáknak, a boostos balhé miatt.

Az EnVyUs játékosa, apEX úgy gondolta, jó ötlet lesz információt gyűjteni az ellenfél helyezkedéséről, ne adj isten kiszedni a középen AWP-ző terrort! De mikor benézett dupla ajtón már tudta, ez volt élete egyik legrosszabb döntése!

2016 első Major tornáján született meg az első és mindmáig egyetlen graffiti vagy pályamatrica, aminek nincs köze a fnatic-hoz

A későbbi győztes brazilok sztárja, coldzera, akit a torna legértékesebb játékosának is megválasztottak, végig ontotta magából a szebbnél szebb frageket. A graffitit végül egy jumpshot négyessel érdemelte ki, aki látta a meccset, szerintem soha nem felejti ezt a mozdulatsort!

A legfrissebb falrajz már a harmadik, amely Kölnből érkezik, és ötből a negyedik, melynek köze van a fnatic-hoz, de ez talán még a boostos botránynál is jobban fájt a svédeknek.

A Team Liquid fiatal sztárja, az azóta már Na'Vi-s színekben szereplő s1mple nozoom duplája még a kommentátorokat is az őrületbe kergette. Mintha csak gyakorlás közben tologatná az egeret, játszi könnyedséggel hozta le a kört, a fnatic valószínűleg azóta sem tudja, hogy bukhatták el ezt az 1v2-t!

Hogy mi ér graffitit és mi nem, arról kizárólag a Valve dönt, de a trendek azt mutatják, a Major tornák emlékezetes mozdulatainak van csak esélye ekkora megtiszteltetést kivívni a játékon belül. Sajnos a következő Major tornáig még sokat kell várnunk, vélhetően addig nem is kerül be új emlékhely a versenypályákra.

Ha ezentúl látjátok a mapokon ezeket a rajzokat, most már tudni fogjátok, miért kerültek oda!

Tetszett a cikk? Akkor kövess minket Facebook-on!

Kövess Minket!