DoA és Montecristo nélkül zajlik majd a LoL-vb

DoA és Montecristo nélkül zajlik majd a LoL-vb

Az ismer caster-páros, Monte és DoA nem lesznek ott a Worlds 2016-on.

A két legnépszerűbb koreai LoL kommentátor, Christopher "MonteCristo" Mykles és Erik "DoA" Lonnquist nem vesz részt az októberi Worlds versenyen Észak-Amerikában. Mykles már 2013 óta minden évben ott volt az elemző asztalnál, de ebben az évben a Riot nem küldött neki meghívót. Ezzel egy időben Lonnquist visszautasította a meghívást. Helyetteseik a SPOTV kommentátora, Nick "LS" de Cesare és az OGN kommentátora, Chris "PapaSmithy" Smith lesznek, akik egyébként Mykles és Lonnquist kollégái.

Lonnquist nyilatkozata alapján egyéb elfoglaltságai miatt nem tud ott lenni a világbajnokságon. Több futó projektje is van, amivel foglalkoznia kell, és Mykles-szel együtt ők fogják kommentálni az Overwatch Apex tornát is, amiről már korábban írtunk. DoA a következőket mondta ezzel kapcsolatban:


"Nagyszerű volt tavaly együtt dolgozni a Worlds alatt az összes LoLos kollégával. Emellett a Riot produkciós csapata is fenomenális teljesítményt nyújtott. Nagyon jó volt ilyen profi körülmények között dolgozni. Nemrég kézhez kaptam a Riot meghívását az idei versenyre is, de sajnos egyéb elfoglaltságaim miatt nem tudok részt venni. Most más esporttal kapcsolatos kötelezettségeim vannak és pár személyes projektem is nagy odafigyelést kíván, így ebben az évben ez nem fér bele az időmbe. Minden kommentátornak és a Riot produkciós csapatnak is sok szerencsét kívánok az ezévi összecsapásra."

Mykles már korábban nyilatkozta, hogy augusztus 9-én értesítették: ebben az évben nem kap meghívást a kommentátorok közé. Ezzel kapcsolatban az alábbi gondolatokat osztotta meg:


"Örömöre szolgált együtt dolgozni a Riot munkatársaival az utóbbi években az összes nemzetközi eseményen. Ebben az évben a Riot úgy döntött, hogy nem kapok meghívást a League of Legends World Championshipre. Elnézést kérek a rajongóimtól, hogy ebben az évben nem találkozhatnak velem a versenyen, de nincs ok az aggodalomra, 2016-ban még nagyon sokszor láthatnak, több esport eseményen is, és remélem ők is legalább annyira izgatottak ezzel kapcsolatban, mint én."


Májusban Mykles-t eltiltották a Riot bajnokságaitól és el kellett adni a tulajdoni jogait, amik a Renegades LCS csapathoz kötötték. Akkor a Riot azt nyilatkozta, hogy ez semmilyen szinten nem befolyásolja majd a kommentátori pozícióját. A Riot kiemelte, hogy a döntés semmilyen szempontból nem befolyásolja majd IEM és OGN szerződéseit és munkáit, de arra már nem tért ki, hogy mi lesz a szerződésével a Riot Games-szel. A hivatalos nyilatkozat a következő volt:


"A mostani döntés Christopher Mykles-t, mint a Renegades tulajdonosát érinti és nem befolyásolja majd a kommentátori karrierrjét az OGN, az IEM és egyéb LoL bajnokságokkal kapcsolatban. Monte szerződése az OGN-nel csak rájuk tartozik, mint ahogy ez eddig is így volt."


Ez nem az első eset, hogy a két shoutcasternek nézeteltérése támadt a Riottal. DoA, MonteCristo illetve PapaSmithy nem vett részt az MSI bajnokságon, mert nem tudtak megegyezni a fizetéssel kapcsolatban a Riottal. A közös nyilatkozatukban az szerepelt, hogy az utóbbi időben a kommentátorok fizetése jócskán megemelkedett, és erre példákat is hoztak a Counter-Strike, a Dota 2 és a StarCraft II világából. Amikor ez a hivatalos nyilatkozat megérkezett a Riothoz, a cég megemelte a felajánlott összeget, de úgy tűnik, nem eléggé, hiszen a casterek nem vettek részt a versenyen.

Itt van egyébként a listája azoknak, akik viszont ott lesznek a vb-n:

Worlds onair

TETSZETT? AKKOR KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!