A Riot igazgatója is ELO boostolt

A Riot igazgatója is ELO boostolt

4 évvel ezelőtt a Riot igazgatója, Marc Merrill se zárkózott el az egyébként tiltott boostolás használatától. De miért csinált ilyet, mikor bármikor, bármilyen szintű accountot létrehozhatott volna?

Azoknak, akik nem lennének képben a fogalommal: az ELO boosting, avagy MMR boosting lényege, hogy egy magasabb szinten lévő játékos belép egy gyengébb játékos accountjába és játszik vele azzal a céllal, hogy magasabb ligába kerüljön az így "boostolt" account. Tehát ha én Silver 4 vagyok, de van egy Diamond 3-as haverom és megkérem őt, hogy húzzon fel Platinum 5-ig, akkor ez a cselekvés a Riot által tiltott boostolásnak minősül.

Ezek után vágjunk is bele történetünkbe.

2012-ben, a Season2-es világbajnokság után az EsportsHeaven egyik szerzőjének olyan írásos bizonyítékok jutottak birtokába, amelyek azt bizonyítják, hogy Marc Merrill, a Riot egyik ügyvezető igazgatója, ingame nevén Riot Tryndamere nem csak ELO boostolt, de az accountját is megosztotta másokkal, nem azért, mert feltörték, a cselekvés teljesen önálló döntés volt. Aki segített neki, az pedig nem más volt, mint Philip "Only Jaximus" Carter, a Team Curse korábbi cserejátékosa. 

Azt érdemes tudni, hogy a Tryndamere teljes hatalommal rendelkezik a játék fölött, tehát bármilyen accountra beállíthat bármennyi hőst, IP-t, RP-t és még MMR szintet is. Ezt bizonyítja Riot Lyte, a korábbi vezető game designer egyik emailje is.

Riot Tryndamere

De akkor miért csinálta mégis? A kérdés jó, nézzük meg, hogyan kommunikálta a helyzetet akkor a Riot. Az biztos, hogy ha akkor lett volna pár tökösebb újságíró, akik ezt publikálják, óriási PR katasztrófa lett volna az a Riot számára. Íme a jelentés:Riot Tryndamere 

A lényeg, hogy egy külső szemlélő, aki jóban van (volt) Only Jaximussal, nekiállt spectatelni Tryndamere-ék meccsét, egy olyan meccset, ahol Tryndamere ÉS az ő smurf accountja, Kyladrine is benne volt egy játékban. Már ez gyanús volt, hiszen hogy lenne egy ember két accounttal egy játékban. A külső szemlélő rákérdezett Kyladrine-nál a meccs végén, hogy ezt most így hogy, erre jött a válasz, hogy "én Only Jaximus vagyok HUE".

Ezt követően Riot Lyte válaszában annyit említ, hogy oké, persze, vette az infót, utánanéz a dolgoknak és beszél Tryndamere-rel erről az ügyből kifolyólag, hogy a boosting elemzésük adta az infót.

Riot Tryndamere

Nem sokkal később ment is az újabb válasz, ezúttal már azzal, hogy beszéltek Tryndamere-rel, aki szerette volna személyesen felhívni azt, aki az emailt küldte a boostolási bizonyítékokkal (már ez önmagában is furcsa), de egyébként is, Lyte utánanézett a dolgoknak és úgy tűnik, mégse ELO boostolásról volt szó "számos okból kifolyólag". Szerinte csak, mivel Jaximus accountjai ki voltak bannolva, így akartak együtt játszani.

Riot Tryndamere

Jogos a kérdés: miért akarta a Riot elbagatelizálni a dolgot, mikor más csapatokat és játékosokat komoly pénzekre büntettek boostolásért? Ráadásul Jaximus és Tryndamere sokat játszottak együtt még úgy is, hogy Jaximus accountjai lényegében folyamatosan bannolva voltak, ami azt feltételezi, hogy Tryndamere adott egy fullos accountot a haverjának, hogy tudjanak együtt játszani. Arról, hogy hogy próbál mászni a ranglétrán, még tweetelt is:

Riot Tryndamere

Az eset után egyébként Jaximus egy tweetben tette közzé, hogy abbahagyja a boostolást. Amit ki like-olt: hát persze, hogy Tryndamere.

Riot Tryndamere

Nyilván nem kell a hangyából elefántot csinálni és nem ez lesz az év bűne, de az, hogy "a fejétől bűzlik a hal", rossz színben tüntetheti fel nem csak a céget, hanem az egész játékot. Ha ezt az anyagot valaki akkoriban lehozta volna, lehet, hogy a LoL most nem itt tartana. Tryndamere egyébként a cikk megjelenése után reagált is, elismerte a bűnét, majd "megbüntette magát" és 10.000 dollárt adományozott egy Los angeles-i jótékonysági szervezetnek.

Egy olyan szervezetnek, aminek ő maga is igazgatósági tagja. 

Tehát lényegében kivett némi aprópénzt az egyik zsebéből, majd bedobta a másikba......

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.