A közönségkedvenc Virtus.pro nyerte a DreamHack bukaresti állomását!

A közönségkedvenc Virtus.pro nyerte a DreamHack bukaresti állomását!

Régen látott izgalmak, kiugró egyéni teljesítmények és fantasztikus közönség Romániában!

Régóta vártunk már egy ilyen versenyre! Na persze nem a szervező gárda volt topon: előrébb hozott meccsek, hibás kamerakezelés és egy szegényes színpad tárult a szemünk elé, na de ami a pályákon zajlott, az maga volt a csoda!

És nem túlzok, mikor ezt mondom, hiszen már a csoportmeccsek során hatalmas küzdelem zajlott, az EnVyUs és a Heroic például egy 65 körös maratoni mérkőzést hozott össze! A sztárok remek fragekkel villantották meg tudásukat, a közönség pedig tombolt kedvenceik remeklését látva. A csoportkör izgalmait végül a Virtus.pro, a Cloud9, a dignitas és az EnVy élte túl.

Jöhettek az elődöntők, ahol a Cloud9 az EnVy-t kapta ellenfélül, és a két csapat összehozta talán az egész torna legjobb meccsét, a hatalmas fordítások mérkőzését. Az első pályát simán hozta a C9, n0thingék szinte állva hagyták a franciákat. 16:9 utána második pályán is bekezdtek, az EnVy 7:0-ás hátránynál kért időt. Bármi is hangzott el a két perces szünet alatt, megtette a hatását, innen ugyanis egy 16:3-as rohanást produkálva a csapat behúzta mirage-t és jöhetett a decider pálya.

Lendületben maradt az EnVy, ezúttal már ők indítottak 7:0-val. Ekkor a történelem megismételte önmagát, jött a hátrányban lévő csapat időkérése, a motiváló beszéd és a nagy feltámadás. Pont ahogy a franciák, Stewie-ék is 16:3-at hoztak innen, és bejutottak a DreamHack Bukarest nagydöntőjébe!

A másik ágon a VP a dignitas-szal mérkőzött, és az első elődöntő izgalmai után úgy tűnt, egy sokkal lazább meccset látunk majd. A VP rögtön elhozta a dignitas által választott mapot, 16:4-re nyerték mirage-t egy 12:3-as CT oldal után. Jöhetett cobblestone, a VP saját játszótere, ahol az utóbbi 12 meccsből csak 2-t veszítettek el pasha-ék. 10:5-ös VP vezetés után kevesen fogadtak volna a dignitas talpra állásában, de a dánok megfordították a meccset és 16:14-el kiharcolták a decider mapot.

A végletekig kiélezett harmadik pályán aztán magára talált a lengyel csapat, és egy elképesztő utolsó kör után bejutottak a döntőbe. NEO 15:13-as állásnál lehozott egy 1v5 clutch-ot, érthető módon az egész csapat a veterán játékos nyakába borult az ACE után!

Jöhetett a nagydöntő, ahol 50 000 dollár volt a tét, és persze a bajnoki cím mellé járó dicsőséget se felejtsük el! A közönség folyamatos biztatása mellett a VP két 16:9-es mappal behúzta a DreamHack következő állomását, ezzel szépítettek az egy héttel ezelőtti kijevi fiaskón, ahol már a csoportkörben kiesett a csapat. A felfokozott érzelmi állapotban mind a játékosok, mind a szurkolók teljes extázisban voltak.

A hangulat és a csodás megmozdulások miatt a szakértők és a közösség tagjai is az utóbbi idők egyik legjobb versenyének tekintik a bukaresti tornát, reméljük, az idén még ránk váró nívós LAN-ok hasonló élményekkel és emlékekkel örvendeztetnek majd meg minket!

Tetszett a cikk? Akkor kövess minket Facebook-on!

Kövess Minket!