Egy fontos dolog, amit érdemes tisztázni a Standard kapcsán

Egy fontos dolog, amit érdemes tisztázni a Standard kapcsán

Avagy mi marad játszható 2017 tavaszán, és mi az, ami átkerül Wildba?

Érdekes jelenségre figyeltünk fel a Hearthstone közösségben, kiderült ugyanis, hogy sokan nincsenek pontosan tisztában azzal, hogyan is működik a rotáció a Standard formátumban.

Mindez persze nem véletlen, részben ugyanis a Blizzard sara a dolog, hiszen korábban az ő kommunikációs gépezetükbe is porszem került, az utólagos korrekciók sokakat megzavartak. Éppen ezért úgy gondoltuk, érdemes tisztázni ezt a kérdést.

A Standard működése tehát az alábbi:

  • Mindig csak az adott, illetve az előző naptári évben megjelent kiegészítők lapjait lehet használni a Classic lapokon túl.
  • A korábbi lapok mindig az adott év első kiegészítőjének megjelenésekor rotálódnak ki.

Mindez azt jelenti, hogy 2017 elején, amikor megjelenik majd az adott esztendő első kiegészítője, a Blackrock Mountain, a The Grand Tournament és a League of Explorers is kikerül majd a lapkészletből. Ez utóbbi kapcsán volt némi félreértés korábban, ezért is szeretnénk felhívni rá a figyelmet.

A jövőre kirotálódott lapok kapcsán már elindítottunk egy cikksorozatot: a legendary és az epic lapkészletből is kiválasztottuk azokat a kártyákat, amelyek szerintünk a leginkább hiányozni fognak a metából.

TETSZETT? AKKOR KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!