Új Heroes of the Storm ligát indít a Blizzard

Új Heroes of the Storm ligát indít a Blizzard

Novemberben kezdődik a Heroes Global Championship, melyben az amatőr csapatok is megkapják a lehetőséget, hogy a profik közé kerüljenek.

A Blizzard bejelentette, hogy új Heroes of the Storm ligát indítanak Heroes Global Championship néven. Egységes ligarendszert akarnak kialakítani, ahova van feljutási lehetőség, de ki is lehet esni onnan - persze mindezeket mérkőzések döntik majd el.

Sam Braithwaite, a HotS esportért felelős menedzsere a következőket nyilatkozta a lépéssel kapcsolatban:

„Mielőtt el kezdtem volna ezt a munkát a Blizzardnál, már rajongója voltam a játéknak, és mint rajongónak a legnagyobb gondom az volt, hogy egyszerűen nehéz volt követni a történéseket. Különböző versenyek, különböző eseményeken, különböző szervezők által, a versenydátumokat pedig nehezen lehetett követni. Az egész nagyon kaotikus volt.”

Amikor a feljutási, illetve a kiesési lehetőségekről kérdezték, Braithwaite a következőket mondta:

„A játékon belül fel akarunk építeni egy hidat a mindennapi játékosok és azok között, akik profik akarnak lenni. Ebben a pillanatban a rendszer még kiforratlan, nincs egyenes út, de az Open Division pont ezt akarja megoldani. Az új program még jobban felhevíti majd a versenyt, mert a liga résztvevői fix fizetést kapnak majd, és így már nem csak a top két-három csapat tudja majd ezt teljes állásban csinálni. Reméljük ezzel a csapatoknak lesz lehetőségük arra, hogy együtt tudjanak készülni, edzőt és elemzőt vegyenek fel.”

Az első selejtezők novemberben kezdődnek majd.

Tetszett? Akkor kövess minket Facebook-on!

Kövess Minket!