9 magyar csapattal indulnak a WESG selejtezői

9 magyar csapattal indulnak a WESG selejtezői

A Fury, Pixel, Obscure, redbeaks négyes és flash-ék csodamixe is ott lesz az indulók között!

18 órától elrajtol a másfél millió dolláros CS:GO torna, a WESG közép-európai selejtezője, ahol a magyar csapatok is megkezdik szereplésüket a világ legnagyobb versenyén. A csapatok kizárólag egy nemzetiségű játékosokból állhatnak, így mindegyik team lényegében egy mini-válogatottnak is betudható! A nemzetközi mezőnyben rengeteg mix indult, és többségük sikerrel is vette az akadályokat, magyar viszonylatban mixek és összeszokott lineupok is lesznek a selejtezőben!

Ott lesz a Pixel, akik őszi újjáépülésük óta megállíthatatlanul mennek előre, döntősök a Lenovo Y-kupán és a SEC-en is. A friss ESL kupa győztes redbeaks is nevezett, a nemzetközi tapasztalat jól fog jönni a WESG mezőnyében is! Az ICL ezüstérmes Fury szintén elindul a kvalin, csak úgy, mint az Obscure és a myRevenge!

A mixek közül talán a Gabesson, flash, kolorrr, ZEN, rmL összeállítású REVOLTE! csapatát emelhetnénk ki, a nevek alapján elég ütős csapatot sikerült összeszedni a selejtezőkre. Az alkalmi mix esélyeire persze nem csak a magyar riválisok lesznek veszélyesek, hiszen a nevezők között ott az ICL-ről már ismert eSuba, vagy éppen a Majestic Lions!

A teljes országlistát tekintve a magyaroknak az osztrák, svájci, liechtensteini, cseh, szlovák, olasz és máltai csapatokkal kell megküzdeniük a továbbjutásért.

A meccsek kezdetben Bo1-ben zajlanak majd, az elődöntő és a döntő lesz csupán Bo3-as, minden mapot késkörrel kezdenek. A sorozat végén csupán egy csapat jut az október elején, Kijevben rendezett összeurópai döntőbe!

Az összesen kilenc magyar csapat miatt természetesen a magyar nyelvű közvetítés sem marad el, a StarLadder hazai csatornáján élőben követhetitek az eseményeket 18:00-tól:

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!