Teltházzal kezdődött a FIFA 17 egyetemi bajnokság

Teltházzal kezdődött a FIFA 17 egyetemi bajnokság

Az Óbudai Egyetemen rendezték az első selejtezőt, ahol 64 játékos szállt harcba a továbbjutásért

Szeptember 28-án kezdetét vette a FIFA 17 egyetemi bajnokság, melynek keretein belül összesen nyolc hazai egyetemen zajlanak majd a küzdelmek, az egyes győztesek pedig egy budapesti nagydöntőben csapnak majd össze, hogy a győztes New Yorkban képviselhesse hazánkat és Európát.

A rendezvénysorozat első felvonását az Óbudai Egyetemen tartották, ahol az érdeklődésre nem lehetett panasz, hiszen mind a 64 hely betelt, így az indulók egy hat körös, egyenes kieséses versenyen csaphattak össze. Maga a rendezvény a technikai bonyodalmak okán nem indult zökkenőmentesen, némi csúszást követően azonban már mind a nyolc Xbox One előtt megkezdődött a játék, szabadon választott klubcsapatokkal és 2x4 perces mérkőzésekkel.

Az egyetemi bajnokság első versenyét végül Csete Patrik nyerte, így ő már biztosan ott lesz az október 24-i fináléban. Hozzá csatlakozik még tehát hét további játékos az elkövetkezendő hetekben.

Az első selejtező végeredménye

A bajnokság ötlete a Coca-Cola fejéből pattant ki, ők szervezik a rendezvénysorozatot az egyetemekkel karöltve. Utánajártunk annak, hogy mennyire része vajon az egyetemi kultúrának a játék, lesznek-e hasonló események a jövőben is. A helyi hallgatói önkormányzat rendezvényekért felelős elnökségi tagját, Nagy Konrádot kérdeztük erről.

Megszólaltattuk az egyik játékost is: Novák Rolandról kiderült, hogy nem ez az első FIFA versenye, sőt, korábban egészen szép sikereket ért el, így nem ismeretlen számára a közeg.

Az egyetemi bajnokság második felvonását az ELTE-n rendezik a mai napon, a további részletekről itt olvashattok.

Még nincs meg a FIFA 17? Nálunk megvásárolhatod! Részletekért katt a képre ;)

FIFA17 előrendelés

TETSZETT A CIKK? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!