A tegnapi nap három legmegdöbbentőbb eredménye a WESG-ről!

A tegnapi nap három legmegdöbbentőbb eredménye a WESG-ről!

A Pixel szoros csatái bele se fértek a Top3-ba, csak úgy hullottak a csillagok Kijevben!

A WESG európai selejtezőjén komoly tétre megy a játék, a 20-ból ugyanis csak nyolc csapat utazhat a kínai nagydöntőre, és egy jól csengő 75 000 dolláros pénzdíjat is szétosztanak a rájátszásba kerülő együttesek között.

Ennek megfelelően hatalmas küzdelem zajlott már a csoportkörök első napján, ahol nagy örömünkre a magyar csapat is odatette magát, a mai ukránok elleni meccsen kiharcolhatják a továbbjutást!

Mivel csapatonként csak egy nemzetből származó játékosok nevezhettek, rengeteg mix is kijutott Kijevbe, akik hatalmas meglepetéseket okoztak még a topcsapatoknak is. Lássuk a három legváratlanabb eredményt!

GODSENT vs. Ukraine - 10:16

A háromszoros Major győztes svédekből álló GODSENT kicsit belealudt az első meccsbe, a Zeus, bondik, ANGE1, arch, smike alkotta ukrán mix könnyedén verte őket Nuke-on! Ezzel a csoportban akár hármas körbeverés is kialakulhat, ami azért is fontos, mert a Pixel ugyanebben az ötösben érdekelt!

Virtus.pro vs. Russia - 19:22

A nemrég DreamHack győzelmet ünneplő, és az ESL ONe döntőjében épphogy kikapó VP nagy reményekkel érkezett Kijevbe, ám az oroszokból álló mix rögtön az első meccsen letörte a lelkesedésüket. És igazából még azt se mondanánk, hogy az orosz válogatott szintjét üti ez az ötös, WorldEdit és hooch neve ugyan jól cseng, de electronic, jmqa és ub1que még nem robbantottak nagyot a nemzetközi mezőnyben.

Ha pedig hozzátesszük, hogy a pálya cobblestone volt, ami a VP egyik legendásan erős pályája, még érthetetlenebb ez a vereség pasha-éktól. Érthető módon az orosz csapat kirobbanó örömmel fogadta a győzelmet, hooch mgéa széket is felrúgta maga mögött:

Virtus.pro vs. Norway - 5:16

Ha az oroszok elleni csapás nem lett volna elég, jött egy verés a norvégoktól is, amivel elképzelhető, hogy elszálltak a VP továbbjutási esélyei! Jelenleg ugyanis nulla ponttal csak a negyedik helyen állnak, ha mai meccseik közül mindkettőt nagy arányban nyerik, maradhat esélyük a rájátszásra!

A norvégok elleni zakó szintén a semmiből jött. A pálya Mirage, ami egyértelműen kedvezett NEO-éknak, hiszen mix ellen játszottak, és a VP stílusa jól fekszik ezen a mapon. Ráadásul az ellenfél a csapat nélküli Polly és az ismeretlenségből érkező Skurk szerepelésével bőven a mix kategóriába csúszik, a VP közel három éves összeszokottsága ellen.

A mai nap vélhetően további meglepetéseket hoz majd nekünk, de leginkább a Pixeltől várjuk a csodát, és az ukránok legyőzésével a továbbjutást! Ne felejtsétek, 12:30-tól sordöntő meccs élőben:

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!