Történelmi sikert és az év meccsét kaptuk a LoL vb-n!

Történelmi sikert és az év meccsét kaptuk a LoL vb-n!

Még mindig nem találjuk a szavakat arra, amit ma láttunk. SPOILER on, de ezúttal mindenképpen megéri kattintani!

Ma hajnalban folytatódtak a küzdelmek a League of Legends világbajnokságon, ahol az A csoportban mérték össze erejüket egymással a csapatok a továbbjutást érő első két helyezésért. A napot megelőzően a ROX, a CLG, és az ANX is 2-1-es összesítéssel állt, míg az európai G2 a csoport utolsó helyén tanyázott győzelem nélkül. Innentől SPOILER, csak az olvasson tovább, aki ezt vállalja! De megéri!


Mielőtt nagyon belemennénk a meccsek elemzésébe, nem bírjuk ki, hogy ne írjuk le: Az Albus Nox Luna történelmet írt, azzal, hogy legyőzte a CLG-t, ő lett minden idők legeredményesebb Wildcard csapata, de azzal, hogy legyőzte a vb győzelemre is esélyes ROX Tigers az ÉV MECCSÉN, nem csak, hogy ők az első szabadkártyás gárda, amelyik bejutott a negyeddöntőbe egy LoL vb-n, de ők az első szabadkártyás csapat, amelyik legyőzte a koreai bajnokot! Még mindig nem találjuk a szavakat. Mumusnak, a prófétának igaza volt a tegnapi interjúban, nem véletlenül bízott orosz barátaiban. Menjünk végig gyorsan a meccseken és beszéljünk még egy kicsit erről a sikerről.

ROX > G2

A napot a koreai bajnok ROX Tigers kezdte a G2 ellen, ami a vártnak megfelelően zajlott, és a tigrisek behúzták a találkozót. Trick ugyan okozott némi kellemetlenséget, de összességében gyorsabban voltak Smebék a jó helyen, mint ellenfelük. Ezzel gyakorlatilag továbbjutásuk mellett beverték a szeget az európai csapat koporsójába, akik a 0-4-el  minden esélyüket elvesztették a továbbjutásra. Én vártam volna, hogy az utolsó két meccsüket eltrollkodják, de tiszteletem feléjük, hősiesen helytálltak. 

ANX > CLG

A napot megelőzően ez számított az egyik legkomolyabb téttel bíró összecsapásnak a továbbjutást jelentő második helyért. Mumus interjújából kiderül, hogy az orosz-ukrán vegyes összeállítást nem érdemes lebecsülni, a magyar top játékos szerint simán továbbjuthatnak a csoportból. Valószínűleg a CLG készült is az ellenfélből, ennek ellenére az ANX megint egyel gyorsabb volt ellenfelénél. PvPStejos általában gyorsabban mozgott, és jobban segítette csapatát, mint Xmithie, amivel gyors előnybe kerültek, majd a szokásos magabiztos Baron után hiba nélkül fejezték be a találkozót. Még egy szó PVPStejos-ról: a saját dzsungelében úgy játszott Perkzzel, mint macska az egérrel, zseniális pillanat volt, megéri megnézni.

CLG > G2

A szokásos EU vs NA hype ezúttal elmaradt a meccs körül, mert sajnos kijelenthető, hogy Európa csúnyán lebőgött ezen a tornán. Perkzék ezúttal sem tudták összeszedni magukat, és míg a ROX ellen volt tartása a csapatnak, itt egy nagyon csúnya vereségbe futottak bele a srácok, legalább is ami a halálozások számát illeti. A nyugati csapatok gyengeségét az is jelezheti, hogy míg a CLG tetemes előnyt birtokolt, addig a meccset viszonylag sokára tudták csak befejezni.

ANX > ROX

És akkor jöjjön az, amire a torna előtt senki nem tett volna egy fityinget sem, hogy egy szabadkártyás csapat egy bő 60 perces (!) meccsen legyűrte a koreai bajnokot, a világbajnokság egyik legnagyobb esélyesét! A párharcnak mindkét együttes 3-1-el állt neki, tehát a csoportelsőségért, egyben a biztos továbbjutásért ment a csata. PvPStejos erősen nyomás alatt tartotta Peanutot, majd a középső ösvényt is, így a Syndrával játszó Kuro hamar hátrányba került. Innentől a ROX próbálta ellensúlyozni a hátrányát játékokkal, mely leginkább káoszhoz, mechanikus hibákhoz, és látványos mérkőzéshez vezetett.

Likkrit

Egy ilyen hibát követően az ANX-hez került a Baron buff, amivel komolyabb előnybe tudtak kerülni, amiből a koreai csapat már nem tudott visszajönni. Ki kell emelni: a ROX kétszer is ellopta a Baront, mégse tudtak visszajönni, az ANX volt végig aranyelőnyben. Koreai csapat Madlife óta nem bannolt 3 supportot, most a csapat sztárja és Oroszország hangja, Likkrit ellen ez újra megtörtént. De ő csak fogta, hozott egy negyediket és azzal verte el Smeb-éket. Egészen hihetetlen meccs egy lélegzetelállító befejezéssel, már a kommentátoroknak se volt hangja.

G2 > ANX

A G2 egyetlen győzelme az egész világbajnokságon egy szabadkártyás csapat ellen jött össze.. Hát erre se sokat számítottak. Perkzék megmutatták, hogy tudnak jól is játszani, egy apró korai Zven hibát leszámítva végig jól koordinálták a meccset és 36 perc alatt le is ütötték a Nexust. Expect és Trick is jól játszottak, de hát ilyenkor már tökmindegy, hogy játszanak. Lesznek változások tavaszra a G2-nál, az szinte biztos.

ROX > CLG

Furcsa ezt mondani, de ennek a meccsnek a győztese volt a biztos másik továbbjutója a csoportnak, így a ROX igen közel volt ahhoz, hogy kiessen, pláne, hogy az első fordulóban éppen a CLG verte el őket. Az első negyedóra kiegyenlített meccset hozott, 1-2 kill volt mindkét oldalon, de aztán egy fokozattal feljebb kapcsolt a ROX és elkezdték alaposan büntetni Huhit. A CLG nem adta egykönnyen magát, a 4-5 ezer arany hátrányukat még egy jó ideig tartották, ráadásul a ROX túlvállalta magát Baronnál és bár megszerezték végül, de csak Pray és Peanut élte túl a találkozást. Smebéket azonban ez se állította meg, szép lassan beőrölték az amerikai gárdát.

TIEBREAKER az első helyért: 

ANX < ROX

Aki eljutott idáig, az már érzi, hogy a pick'em LoL vb-s tippmixe valószínűleg már rég ment a lecsóba, ugyanis jó eséllyel senki se gondolta volna, hogy az Albus Nox Luna a csoportelsőségért játszik majd. Ezen a meccsen már csak ez volt a tét, de itt a ROX megmutatta, hogy miért ők a koreai bajnokok, igazából nem is nagyon van miről beszélni. Az ANX-nek tök mindegy volt, ők már ígyis-úgyis ott vannak a legjobb 8 között, nem foglalkoznak azzal, hogy milyen ellenfelet kapnak.

Az ANX visszahozta az életet és az igazi izgalmat a világbajnokságba, a G2 után készült interjúját érdemes meghallgatni, ritkán van olyan, hogy Sjokz nem tudja, mit mondjon:

Folytatás ma éjjel a C csoporttal, magyar közvetítés itt lesz:

Watch live video from MagyarLoLTV on www.twitch.tv

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!