LoL vb: Ők az utolsó továbbjutók, teljes a negyeddöntő mezőnye!

LoL vb: Ők az utolsó továbbjutók, teljes a negyeddöntő mezőnye!

Az eredmény végül papírforma, de majdnem borult minden. Elképesztő negyeddöntőknek nézünk elébe!

Vasárnap éjjel lezajlott az idei League of Legends világbajnokság utolsó csoportköre is, ahol a B jelű, avagy az SKT - C9 - FW - I May négyes küzdött meg az utolsó két negyeddöntős helyért. Még az SKT helye se volt biztos, ugyanis az első körben kikaptak a Flash Wolves-tól, míg a C9 utolsó, még vb-szereplő amerikai csapatként küzdött a hazája becsületéért. Na de nézzük a meccseket, és hogy mi történt a nap végére, volt ám izgalom bőven!

I MAY > Flash Wolves

Road, az I May támogató játékosa felfüggesztést kapott egy 2000 dolláros büntetés mellett Froggen inzultálásáért az NA szerveren, így Avoidless került helyére, míg a jungle szerepet Athena töltötte be egy meccs erejéig. Hogy ez mennyiben befolyásolta a kínai csapat teljesítményén? Végre nem volt olyan játékosuk, aki eltrollkodta volna a meccset, amely meg is látszódott a teljesítményen. Athena ügyes Lee Sinnek bizonyult, míg Avoidless Alistarja is jól állta a próbát, így az I May lemosta az LMS bajnokot. Lehet, hogy ezzel a felállással kellett volna végig játszani?

SKT > Cloud 9

A koreai világbajnok továbbjutásához közel elkezdett új hősöket kipróbálni. Blank nem épp egy Lee Sin játékos, már csak stílusából adódóan sem, míg Wolf Zyra választása sem mondható megszokottnak, bár állítólag scrimeken rendszeresen kísérleteztek vele. Az amerikai csapat ellenben a túlélésért küzdött, ezért egy nagyon kiegyenlített csatát hozott a találkozó. Az első Baronnál, amit Blank egy zseniális Lee Sin ultija előzött meg, a koreai csapat irányába billent a mérleg, de a Cloud9 nem adta könnyen. Impact és Jensen Ryze-Kennen kombójának köszönhetően láthattunk még pár szép játékot a hazaiaktól, ennek ellenére a LoL makro oldalából még mindig az SKT az egyik legerősebb a világon, így biztonságosan befejezték a találkozót. Az utolsó teamfightban tökéletesen kijött az SKT anti-Kennen kompozíciója, Zyra, Lee és Jayce is távol tudta tartani a csapat többi tagjától.

Flash Wolves > Cloud9

Nem volt ideje csüggedni Sneaky-éknek, a továbbjutás szempontjából sorsdöntő meccsen a Flash Wolves következett számukra. Ugyan az első kill hozzájuk került, de a tajvani csapat bűntette Meteos és Impact túlságosan is agresszív helyezkedéseit. Hamar komoly aranyelőnybe került az LMS bajnok, ezt kihasználva simán fejezte be a találkozót. A C9 kezdhetett aggódni, mindenképpen győznie kellett az I May ellen ahhoz, hogy egyáltalán életben maradjanak a továbbjutási esélyei.

SKT > I MAY

Road eltiltását követően visszatért az SKT ellen és nem is játszott rosszul Bardjával. A pályát a koreai csapat uralta, de killekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, mivel az I May fel tudta venni a játék ezen aspektusában a versenyt ellenfelével. A meglepő pickek (Nautilus top, Kha'Zix jungle) ezúttal nem jött be, bár volt pár teamfight, ahol a kínai csapat nagyon jónak tűnt. Végül megint a higgadt játék nyert a mindent egy lapra feltevő harcos felfogás ellen, ezzel az I May-től elbúcsúztunk idénre.

I MAY < Cloud9

Az amerikai gárda végre azt az arcát mutatta, amit minden rajongó várt tőle a mai nap folyamán. A Ryze-Alistar-Jhin kombónak köszönhetően (Sneaky végre Jhint hozott, amivel sokkal többet tudott hozzátenni a meccshez, mint Ezreallal) többször is kiszedtek 1-1 embert a kínai csapatból, a sok kis előny pedig a 25. percre baron előnnyé kovácsolódott. Nyomott is a C9 rendesen, néha már-már túlságosan is, aminek eredményeképp az I May elkezdett felzárkózni, de a kék-fehérek rendezték soraikat és végül, igaz, csak 50 perc alatt, de betolták magukat a Nexusig. Jöhetett az utolsó meccs, ahol Fakeréken múlt a C9 továbbjutása. 

SKT > FW

A koreaiak pedig nem okoztak csalódást, már sokadjára derül ki ezen a vb-n, hogy Bangnek nem szabad hagyni, hogy Ezreallal játszhasson. Az SKT már a 24. percben majdnem ACE-elte a tajvani bajnokot, és bár az FW-nek még sikerült belopnia a baront Karsa révén, közben majdnem meghalt az egész csapat, szóval csak időhúzásnak volt jó. A 40. percben esett be a Nexus, ezzel biztossá vált, hogy az SKT és a C9 mennek tovább a csoportból! Amerika fellélegezhet, maradt hazai csapat a negyeddöntőre.

Közben kialakult a negyeddöntő párosítása is, óriási meccsek várhatóak:

  • ANX vs. H2K
  • SKT vs. RNG
  • ROX vs. EDG
  • SSG vs. C9

LoL vb negyeddöntő párosítás

Ezek alapján, ami már biztos:

  • Idén is ott van mindhárom koreai csapat a legjobb 8-ban
  • Lesz európai csapat a legjobb 4 között (ha Oroszországot annak számítjuk)
  • Nem ismétlődik meg a tavalyi döntő
  • Idén végre megint van amerikai csapat a negyeddöntőkben a C9 személyében

Az első negyeddöntő október 14-én, pénteken lesz, a változatosság kedvéért hajnal 1-től, magyar közvetítés a már megszokott helyen:

Watch live video from MagyarLoLTV on www.twitch.tv

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.