A teljes Steamet lelőheti a bíróság, ha így folytatja a Valve

A teljes Steamet lelőheti a bíróság, ha így folytatja a Valve

A Valve elleni eljárás eddig nem vezetett eredményre, sőt sorra nyílnak újra a gambling oldalak!

A Washington Állami Szerencsejáték Felügyelet múlt héten igencsak bekeményített, amikor a gambling oldalak bezárására kötelezte a Valve-ot, egyelőre azonban nem született válaszlépés a cég részéről. Sőt, elkezdtek újranyitni a botrány alatt bezárt szerencsejáték oldalak, ahelyett tehát, hogy a Valve teljesítette volna a kérést, csak még több oldal jelent meg.

Ezt persze nem lehet a cég számlájára írni, vélhetően nem ők buzdították az újbóli megnyitásra a gambling oldalakat, de tény, hogy a következményeket a cégnek kell majd állnia! A felügyeleti szerv tájékoztatása szerint, ha a Valve nem tesz semmit az ügy ellen, az alábbi büntetések léphetnek érvénybe:

"Az illegális szerencsejátékhoz köthető vagyon lefoglalása és elkobzása, a Valve működési engedélyének bevonása, büntetőjogi eljárás az alkalmazottak ellen!"

Egyik tétel sem hangzik túl biztatóan, ráadásul a szakértők szerint ezek az eljárás a Valve egyik zászlóshajóját, a Steam egyes részeit, vagy akár az egész hálózatot is érintheti.

"Bőven elképzelhető, hogy egyszer csak lezárják a Steamet. Nem mondom, hogy biztosan ez lesz a forgatókönyv, de bőven kinézem belőlük. A Szerencsejáték Felügyelettel nem érdemes újat húzni!" - véli az esport fogadások kérdésében jártas jogász, Will Green. 

A Valve péntekig kapott határidőt, hogy megfogalmazza válaszát a Felügyelet felé.

TETSZETT A CIKK? AKKOR KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!