Faker: „A bent maradt csapatok midesei nem a legjobbak

Faker: „A bent maradt csapatok midesei nem a legjobbak"

A League of Legends történelmének legnagyobb játékosa, Lee „Faker” Sang-hyeok, már csak három Bo5-re van harmadik világbajnoki címétől.

A League of Legends történelmének legnagyobb játékosa, Lee „Faker” Sang-hyeok, már csak három Bo5-re van harmadik világbajnoki címétől.

Faker csapata, az SKT T1 kissé hullámzó teljesítménnyel indult az első héten, 2-1-es győzelmi arányt tudtak felmutatni a Flash Wolves elleni elvesztett meccs után. A második héten már visszazökkentek, és végül összesítésben 5-1-el, csoportelsőként zártak, ezzel bebiztosítva helyüket a negyeddöntőben, amelyet idén Chicagoban rendeznek. Első körben a Royal Never Give Up csapatával kell majd megküzdeniük, ami a 2013-as világbajnoki döntő ismétlése lesz. Akkor Fakerék nagyon simán, 3-0-ra nyertek. Az ESPN leült Fakerrel egy interjú erejéig.

„Véleményem szerint kimagasló teljesítményt tudtam mutatni az első meccsemen [a Cloud9 ellen]. Ami a többi meccset illeti, nem igazán voltam megelégedve magammal. Folyamatosan az első meccsre próbálok majd reflektálni, és az ott mutatott szintet újra elérni.”

Faker, a bemutatkozó meccsén, gyakorlatilag átgázolt a Cloud9 játékosán, Nicolaj „Jensen” Jensen-en, aminek eredményeképp 5/1/4-be zárta azt, egy 90-es farmelőny mellett. Bár Faker úgy érzi, hogy ezek után a teljesítménye valamelyest visszább esett, azért a statisztikák mást mutatnak, hiszen az I May ellen is szépet tudott alkotni, (összesített KDA: 7/2/13), illetve ugyanezen a napon, korábban, Viktorral is dominálni tudott szintén a Cloud9 ellen, itt 7/2/8-as statisztikával zárta a meccset.

„Nem igazán találkoztam olyan játékossal eddig, aki nagyon lenyűgözött volna. De Maple (A Flash Wolves középső ösvényese) nagyon sokat lépett előre. 2013-ban még egy átlagos játékosnak tartottam, de azóta nagyon jó lett. Nem gondolnám, hogy a bent maradt csapatok középső ösvényes játékosai az abszolút felső osztályba tartoznának. Ennek ellenére, mégis úgy érzem, hogy a mostani szintem nem éri el az eddigi legjobb formámat. Úgy gondolom, hogy ha elég magas szintű játékosokkal találkoznék ezen a tornán, akkor egyenlő esélyekkel indulnék az ösvényemen.” (a bent maradt midesek: Jensen, Ryu, Crown, Kuro, Scout, Xiaohu, Kira - a szerk.) 

Ami pedig a most pénteki Royal Never Give Up elleni meccset illeti, Faker a tettekkel szeretne beszélni, régi riválisai, Jian „Uzi” Zi-Hao, és Cho „Mata” Se-hyeong ellen.

„Nem az a fajta játékos vagyok, aki szereti provokálni ellenfeleit egy-egy meccs előtt.” - mondta arra a kérdése, hogy mit üzen az esetleges jövőbeli kihívóinak.

Végül egy régi téma merült fel, ami lényegében elindította Fakert az ismertség útján annyi évvel ezelőtt, az H2K középső ösvényese, Yoo „Ryu” Sang-ook, és vele való esetleges újbóli találkozása (az elődöntőkben).

„Tavaly úgy éreztem, hogy Ryu nem tudott olyan jól teljesíteni, mint amennyire egyébként tudna. Idén már úgy látom, hogy rengeteget javított a képességein, érezni a magabiztosságot a játékában, szóval jó úton halad.”

TETSZETT A CIKK? AKKOR KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.