Újabb legenda akasztja szögre az egeret: Au revoir, Yellowstar!

Újabb legenda akasztja szögre az egeret: Au revoir, Yellowstar!

A Fnatic élő legendája befejezte aktív játékos karrierjét. :(

Befejezte aktív játékos karrierjét a nyugati League of Legends esport világ egyik legnagyobb legendája, Bora "Yellowstar" Kim. A Fnatic támogató játékosa az első szezon óta építi profi karrierjét, legjobb eredménye pedig a 2015-ös nyári LCS veretlen alapszakasza, valamint egy világbajnoki 2. hely még a legelső nemzetközi tornán, éppen legendás csapata, a Fnatic ellen.

Akkor csatlakozott a Fnatichoz, amikor az első LCS szezon elindult, de már ekkor két vb-t megjárt, rutinos játékos volt, a narancs-feketékkel meg is nyerték rögtön az első splitet, olyan - akkor komoly - csapatokat legyőzve, mint a Gambit vagy az EG

YS 3,5 évet töltött a Fnatic színeiben, olyan játékosok mellett, mint xPeke, sOAZ, Puszu, Cyanide, Rekkles vagy Steelback. 2014 végén, amikor a Fnatic szétesett és kivált az xPeke-sOAZ-Cyanide mag, Yellowstar a maradás mellett döntött és egymaga építette újjá a később minden idők egyik legeredményesebbnek mondható európai csapatát. 5 vb-n vett részt 3 különböző csapatban (AAA, SK Gaming, Fnatic).

2015-ben a nyári szezon MVP-je lett, jelentősen hozzájárult a Fnatic 18-0-s alapszakaszához.

A 2015-ös világbajnokság után (ahol európa a második évad óta a legjobb eredményét érte el a 3-4. hellyel) úgy döntött, hogy új vizeken akarja kipróbálni magát és az amerikai sztárcsapat TSM-hez igazolt. Ott azonban nem jött ki jól a csapattal, így nyárra visszatért a csapathoz, de a Fnatic Huni és Reignover távozásával nem igazán találta régi önmagát, Gamsu és Spirit nem voltak elég jók a korábbi eredmények megismétléséhez, nem is jutottak ki a világbajnokságra.

Azt még nem tudni, hogy hol folytatja, reddit pletykák szerint a PSG Challenger csapatának lesz az edzője. Helyét valószínűleg az a Johan "Klaj" Olsson veszi majd át, aki most is élő szerződéssel rendelkezik a csapatnál és tavasszal, amíg Yellowstar az USA-ban "nyaralt", segítette a csapatot.

Yellowstar igazi vezére volt a Fnaticnak, akire a csapattársait felnéztek, akiből erőt és motivációt merítettek. Egy igazi élő legenda.

Az elért eredményei:

  • IEM Season 8. 2. hely
  • 5 LCS győzelem
  • 7 LCS döntő
  • 5 világbajnoki részvétel (abból egy döntő és két 3-4. hely)
  • 2015-ös MSI elődöntő

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.