FalleN: „Vannak bajok a csapaton belül”

FalleN: „Vannak bajok a csapaton belül”

"Nem voltunk elég érettek, hogy megértsük a saját hibáinkat. Csak azért, mert mi voltunk a legjobbak a világon az nem jelenti azt, hogy nem kell tovább fejlődnünk."

Miután az SK nagy főlénnyel megverte a Hellraisers csapatát és bejutott a negyeddöntőbe, Gabriel 'FalleN' Toledo interjút adott a HLTV-nek, amiben a B Csoportról és az SK jelenlegi helyzetéről beszélt. A csapat kikapott a Virtus.pro-tól, a Fnatic ellen döntetlent hoztak és egyszerűen átgázoltak a Hellraisers csapatán ezzel pedig az SK túlélte a B Csoportot és továbblépett a negyeddöntőbe.

Az első meccsen a Virtus.pro volt az ellenfeletek és igencsak kikaptatok tőlük, miért volt ilyen gyenge a kezdés?

Igen az a meccs elég durva volt, dehát a VP ellen mindig ilyen a helyzet. Mindkét meccs nagyon rosszul kezdődött, azt hiszem 0-7-el kezdtünk mindkettőnél, onnan visszajönni pedig nem túl esélyes. Egy olyan erős mezőnyben játszunk, ahol minden csapat nyerhet, a különbség közöttünk, hogy az ilyen helyzeteket hogyan reagáljuk le és tudunk e fordítani. Az első meccsen magunkhoz képest is rosszul játszottunk. Buta hibáink voltak, nem játszottunk csapatként és nem ragaszkodtunk a taktikákhoz a végletekig. Szóval sok hibánk volt, amit megpróbálunk kijavítani, de azt hiszem ma megmutattuk, hogy tudunk mi jobban is játszani, mint az első meccsen.

Ezután a Fnatic volt az ellenfél a második napon, a Train esetében minden simán ment, de a Mirage-on összeestetek, mi történt?

A Mirage esetében elbuktuk a pisztoly kört és utána volt három jó körünk, szóval 3-3 volt az állás. De aztán jöttek a hibák, le akartunk vadászni valakit, amikor nem ez volt a feladat, két embert vesztettünk egy 4v1 szituációban, ahol az ellenfélnek egy AWP-se maradt, de nálunk volt a bomba. Szóval nem volt sok értelme utána menni. Ez nem tűnik nagy dolognak, de emiatt ezután egy eco kört kellett mennünk és nem tudtuk megtörni a Fnaticot. Ezek miatt a hibák miatt pedig a mi is kevesebből tudtunk csak gazdálkodni és a T oldalra nem érkeztünk olyan előnnyel mint szerettünk volna. Ezen kívül voltak olyan dolgok, amit nem tudtunk javítani, egy-egy helyzetben rosszul reagáltunk az eseményekre és emiatt vesztettünk. És persze a Fnatic nagyon jól játszott.

Ezek után arról szeretnék beszélni, hogy milyennek érzed a csapat játékát, most hogy kihagytatok három hónapot és nem voltatok egy LAN-on sem. Azért itt volt pár olyan hibátok, amit nem szoktunk meg tőletek, milyennek érzed a csapat teljesítményét?

Hogy most rosszabbul játszottunk, az szerintem nem a szünet miatt van. Belső problémáink vannak, legfőképpen kapcsolati problémákról beszélek. Ez pedig megtöri a csapat szellemét. Ha pedig nincs meg a csapatszellem, akkor nem lehet előrelépni. Most azon vagyunk, hogy javítsunk ezen, hogy visszaszerezzük a motivációnkat. Úgy értem ez a mi hibánk, ennek nem kéne megtörténnie, de attól még nehéz kezelni. Amikor együtt éltek, és a mindennapjaitokat is folyamatosan együtt töltitek, az néha túl sok. Egy másik tény pedig a következő, ha egyszer felérsz a csúcsra, az jó, de ott maradni az már nem túl könnyű. Nem voltunk elég érettek, hogy megértsük a saját hibáinkat, csak azért mert mi voltunk a legjobbak a világon az nem jelenti azt, hogy nem kell tovább fejlődnünk. Sajnos bennünk megvolt ez az arrogáns mentalitás, amit remélhetőleg a jövőben levetkőzünk majd.

Erről akartalak kérdezni egyébként, amikor pashával csináltam interjút, akkor azt mondta, hogy a ti hibátok abban lehet, hogy nem tudjátok kezelni a vereségeket, nem tudtok tanulni belőle, mert az utóbbi időben ti voltatok a világon a legjobb csapat. Ez a fajta tapasztalatlanság befolyásolt titeket?

Hogy őszinte legyek, szerintem ennek az ellenkezője igaz. Csak azért lettünk a legjobbak, mert tudtuk hogyan kell veszíteni. Minden egyes alkalommal amikor vesztettünk, leültünk és beszéltünk arról, hogy „oké, ezen javítani kell, ez rossz volt, ezt jól csináltuk, a következő meccsre ezen változtassunk.” Ez a mentalitás és ez a hozzáállás segített abban, hogy a legjobbak legyünk. A probléma abban rejlik, hogy az első helyet nem csak megszerezni kell, hanem meg is kell tartani és most emiatt vagyunk bajban. Egyenlőre nem tudjuk, hogy ezt miként kellene megoldani, de dolgozunk rajta. Ha nem dolgozol keményen, akkor lesz olyan, aki megelőz. A verseny túlságosan komoly ahhoz, hogy csak ülhessünk a babérjainkon és mindentől függetlenül a legjobbak maradunk majd.

A B Csoportban nem voltak eddig formátumból eredő gondok, de az A Csoportban eddig minden meccs döntetlennel zárult. Mit gondolsz a bo2 formátumról a csoportkörökben?

Először is számunkra az volt a legfontosabb, hogy kijussunk a csoportból, persze csoportelsőként akartunk az elődöntőbe jutni, de persze ha másodikként vagy harmadikként jutunk ki az sem olyan nagy különbség. Még nem tudom, hogy fogunk szerepelni, de remélem szembe találkozok még pashával. Bizony pasha barátom, várok rád, ez a bicepsz bizony kész van a visszavágóra.

Mit gondolsz egyébként az egész eseményről? A többi játékosnak úgy tűnik tetszik az EPICENTER és az egész környezet. A szervezők itt mit csinálnak jobban, mint máshol?

A játékon kívüli környezet nagyszerű, a szervezők gondoskodnak az étkezésekről és ez szerintem nagyon fontos. A verseny közben nem mindig van idő arra, hogy kimenjünk enni, de most minden itt van és ez nagyban megkönnyíti az életünket. Az pedig, hogy vannak számítógépek, amit akármikor használhatunk az hihetetlen, ilyen sehol máshol nem volt eddig, pedig már régóta folyamatosan kértük. Ez annyit jelent, hogy meg lehet nézni a többi meccset, lehet demókat nézni és persze játszani is lehet akármikor. Sokan nem tudják, de játékosként egy bajnokságon nagyon sok szabadideje van az embernek. Lehet várost nézni, lehet mondjuk filmezni, de ez egy kicsit azért unalmas. Persze vannak érdekes helyek, amiket meg lehet látogatni, de az max egy vagy két napig érdekes. Szóval az, hogy van egy ilyen szoba, ahol azt csinálunk amit akarunk, az nagyban emeli a bajnokság élvezeti faktorát. Emellett a hotelszobák nagyon jók, volt némi szerver problémánk, nagy volt a lag, de szerintem ahogy beszélgetünk már most dolgoznak azon, hogy kijavítsák. Ez az első eset a CS:GO tornák életében, hogy van ilyen, szóval teljesen érthető, hogy van még mit javítani, de szerintem ez a legjobb torna amin valaha részt vettem.

Mi a tervetek arra két napra, ami szünet lesz a csoportkörök és a rájátszás között, ez valamilyen szinten probléma azt figyelembe véve, hogy manapság milyen zsúfoltak a CS:GO versenyek?

Nem, semmiképpen sem. Így van két nap pihenni, gyakorolni vagy akár megnézni Moszkvát.

Pár utolsó gondolat, mit üzensz a brazil rajongóidnak?

Köszönöm az interjút, köszönöm az SK támogatását és a szponzorok munkáját. Még azoknak is köszönök mindent, akik azt mondták, hogy csalunk, szóval köszönjük a kritikát is.

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!