A dignitas hivatalosan is a világ egyik legjobb csapatává vált

A dignitas hivatalosan is a világ egyik legjobb csapatává vált

Megnyerték az Epicenter döntőjét az európai selejtezőből érkező dánok!

Ha valaki fél éve azt mondja, a dignitas 2016 végén a világ egyik legjobb csapata lesz, arra finoman szólva is furcsán néztek volna az emberek. Ugyanis 2015 végén a csapat akkori két legnagyobb sztárja, aizy és Pimp egyaránt elhagyta a dán együttest, a helyükre k0nfig és RUBINO érkezett, ami a mostani sikercsapat stabil megalapozásának tekinthető!

Kisebb sikereket leszámítva nem nagyon tudott érvényesülni az akkori ötös, a világranglista Top10 peremén egyensúlyoztak, és az átütő eredmények elkerülték őket. Aztán 2016 májusában Kjaerbye is tovább állt, a helyére érkezett a sokak által lesajnált és lassan már önmagában sem bízó cajunb.

Aztán az SK bomlásával hirtelen elérhetővé vált a világ egyik legjobb fiatal playere, Magiskb0Y pedig igent mondott a dignitas hívására. Alig fél év alatt mind a négy játékos kicserélődött MSL mellett, de így végre olyan ötös állt össze, mely hamar letette névjegyét a nemzetközi CS:GO-ban!

Magiskb0Y érkezése után lekvaliztak a StarLadder i-League második szezonjára és a bukaresti DreamHackre is, mindkét eseményen az elődöntőig meneteltek. Szintén kvalifikációs versenyen indulási jogot szereztek az ELEAGUE és az ECS második szezonjára, valamint megnyerték az európai WESG döntőt és nemrég az Epicenter trónjára is felülhettek, 250 000 dolláros jutalmat bezsebelve.

A VP elleni döntő sztárja a világklasszis teljesítményt nyújtó Magiskb0Y volt, a fiatal játékosnál a kulcshelyzeteben is helyén volt az aim. 1:0-ás maphátrányban a második pálya pisztolykörét triplával hozta a csapatnak, egy kritikus 1v1 szituációt megnyerve.

A győzelem pillanatában, teljesen érthető módon szinte kirobbant az elmúlt hónapok feszültsége és sikeréhsége a dignitas-os srácokból! A győzelem jogosságához azt hiszem nem férhet kétség: ikszeltek a NiP, G2 és Na'Vi trióval, aztán megverték a fnatic, Na'Vi, Virtus.pro hármast.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!