Magyar Elit Bajnokság: Csapatok, menetrend, csoportbeosztás!

Magyar Elit Bajnokság: Csapatok, menetrend, csoportbeosztás!

6 csapat, 2 csoport, de csak 1 végső győztes: itt van a Magyar Elit Bajnokság pontos menetrendje!

Immáron hivatalos, hogy mely csapatok versenyeznek majd a november elején startoló League of Legends Magyar Elit Bajnokságban! Ahogy arról már korábban írtunk, a Wonder Stag e-Sports, a Team Horizon Reapers, a WiLD.CM és a NatioEsports a saját ágrajzuk megnyerésével biztosította már a helyét a legjobb 4 között, végül hozzájuk csatlakozott az Alphazors (vagy új nevükön Rift Esports), illetve a Crewbest Digiprime, így ők hatan fognak majd megküzdeni közel másfél hónapon keresztül a 2 millió Ft-os összdíjazásért.

A csapatok két, egyenként három fős csoportban fognak majd megküzdeni minden novemberi vasárnapon, a közvetítések délután 17 órától zajlanak majd kb. 4 órán keresztül. A mérkőzések Bo2 formátumban lesznek lejátszva, hasonlóan az EU LCS-hez. A csoportokból a két legjobb megy majd az elődöntőbe, az utolsó kettő pedig automatikusan kiesik. Az elődöntők már Bo5-ben zajlanak majd, tehát 3 meccset kell majd nyerni a továbbjutáshoz.

Nemrég a Riot Games magyar képviseletének szervezésében a résztvevő gárdák egy egynapos képzésen vettek részt, ahol szakmai előadásokat hallgattak, majd logó- és meztervezésen vettek részt. A nap zárásaként pedig megtörtént a sorsolás, amely így néz ki:

A-CSOPORT:

  1. Crewbest Digiprime
  2. Team Horizon Reapers
  3. Wonder Stag e-Sports

B-CSOPORT:

  1. Rift Esports
  2. WiLD.CM
  3. Natio Esports

Az eddig látottak alapján talán egy fokkal nehezebbnek tűnik az A-csoport, de nehéz megmondani. Itt a favorit egyértelműen a Team Horizon Reapers, a srácok az elmúlt fél évben szinte mindent megnyertek itthon, amit lehetett. A WSE még viszonylag új csapat, idő kell nekik, hogy összeérjenek, de kiindulásnak nem rossz, míg a sötét ló itt a Crewbest Digiprime, akik bármikor okozhatnak meglepetést. A B-csoport viszonylag egyértelmű esélyese a WiLD csapata, a srácok egy éve együtt tolják a szekeret, nem is rosszul, hiszen ők nyerték pl. az idei Esport Festet, de most a régiós mezőnyön átgázolva jutottak ki az utolsó pillanatban az ESL SEC nemzetközi csoportkörébe. A Rift Esports javarészt régi motorosok, akik a Lolfoglalás után jöttek újra össze, a Natio viszont megnyerte a saját ágrajzát, így esélyes lehet a legjobb 4-be.

A menetrend így néz ki:

November 6. vasárnap:

  • Crewbest Digiprime vs. THR
  • Rift Esports vs. WiLD.CM

November 13. vasárnap

  • THR vs. WSE
  • WiLD.CM vs Natio Esports

November 20. vasárnap

  • Crewbest Digiprime vs. WSE
  • Rift Esports vs. Natio Esports

Az elődöntők 27-én és december 4-én, míg az offline nagydöntő december 11-én lesz a Docler irodaházában! A csapatok kaptak már új logót is, ITT megnézhetitek őket! :) A közvetítés pedig a Riot Games hivatalos magyar csatornáján lesz majd!

Élő videó megtekintése innen: RiotGamesHU – www.twitch.tv

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!