Megtört a 10 éves átok, NA csapathoz került a trófea! - ÖSSZEFOGLALÓ

Megtört a 10 éves átok, NA csapathoz került a trófea! - ÖSSZEFOGLALÓ

A Cloud9 átgázolt a világ egyik legjobb csapatán, újra kiemelt versenyt nyert egy észak-amerikai ötös!

Kiénekelték a sajtot a világverő brazil SK szájából! Az ESL Pro League negyedik szezonjának döntőjén minden a hazai közönség előtt játszó, kétszeres Major győztes brazilok mellett szólt. A SK magabiztosan menetelt, hosszabbításban behúzták az első mapot, a közönség extázisban buzdította a honfitársakat.

FalleN-ék pedig emberfeletti erőt merítettek a szurkolókból, még a lehetetlennek tűnő 1v2-ket is sorra behúzták:

Aztán egyszer csak felébredt a Cloud9, és meg sem álltak a 0:1-ről megfordított 2:1-es győzelemig, overpass hosszabbításban elveszített mapja után Mirage és Dust2 már az észak-amerikai csapatnál landolt! Nem is akárhogy, 16:6 és 16:5 állt az eredményjelző végén a két megnyert pálya után! Az SK 1:0-ás előnyből ritkán szokott ennyire kikapni, az egyszer biztos!

A torna legértékesebb játékosának a csapat friss szerzeményét, autimatic-ot választották, aki eddig kételkedett Slemmy lecserélésében, az most hivatalosan is megnyugodhat! Egyedül az SK elleni csoportbeli vereség során csúszott 1.0 alá, ez átlagosan 1.32-es értéket lejetne a 12 LAN-on lejátszott map alatt. Embertelen. Csak úgy, mint az összességében +71-es K/D arány, ami átlagban +6-os meccsenkénti összegnek felel meg.

A Counter-Strike világában utoljára 10 éve nyert nagyversenyt észak-amerikai csapat (ez alatt a premier minősítésű tornákat értjük, ahol a résztvevő csapatok és az összdíjazás is kiemelkedő, idén pl: Major versenyek, ELEAGUE, Epicenter, ESL Pro League), a Cloud9 tehát ezzel a győzelemmel végleg beírta magát a CS-történelembe!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!