Az elemzők porig alázták SmithZz-t, de a játékosok kiálltak mellette!

Az elemzők porig alázták SmithZz-t, de a játékosok kiálltak mellette!

A Northern Arena döntője alatt egyetlen mondat elég volt hozzá, hogy maguk ellen fordítsák a profi közösséget!

Egy jópofának hitt poén elég volt a Northern Arena stábjának ahhoz, hogy a profi közösséget egy pillanat alatt maguk ellen fordítsák. Bár lehet, hogy a nézők jól szórakoztak a beszóláson, sokak szerint ez már túlmegy azon a határon, ami az elemzői elfogultságba belefér. Íme az eset, ahol a döntős G2 játékosát szabályosan földbe döngölik több ezer néző előtt. A célpont természetesen a sokat kritizált SmithZz volt:

Lényegében a csapat haszontalan tagjának bélyegezték SmithZz-t, akinek fegyvert sem érdemes dobni és semmi hatása nincs a körökre. Emellett fontosnak tartották kiemelni, hogy az elhangzottak miatt nem kérnek bocsánatot, hiszen úgy vélik, ez az igazság. Természetesen nem álltak meg ennyinél, egy rendkívül fontos, ám elbukott kör után után ismét SmithZz-en poénkodtak a kommentátorok. Konkrétan le"noob"-ozták élőben:

A dolog szokatlanul nagy visszhangot kapott, hiszen ez már tényleg nem az egyszerű csipkelődés kategóriája. FalleN, rain és TaZ egyet értettek abban, ez a viselkedés elfogadhatatlan a közvetítői stábtól, akik feleannyira sem értenek a játékhoz, mint az általuk hevesen kritizált SmithZz:

Thorin igyekezett menteni a menthetőt, és próbált valami magyarázatot adni a helyszíni stáb viselkedésére, de lássuk be, a fáradtság nem épp a legjobb kifogás ilyen esetben.

Az ügy természetesen az érintett SmithZz-hez is elért, aki megköszönte a mellette kiállók támogatását, de egyebet nem fűzött a dologhoz.

A játékosoknak kijáró tisztelet kérdése az utóbbi időben valóban sokat romlott, mióta a média emberközelibb szereplőkké alakította a sztárokat, a kritikus hangok rendkívül sokat erősödtek, és hangvételük is sokkal szabadabb lett. De bármit mondanak a közösség tagjai, a közvetítői stábnak tartania kell egy bizonyos szintet. FalleN ezt is szépen összefoglalta, majd zárásképp még azért beszólt egy szépet:

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!