Merre jár a Heroic Tavern Brawl?

Merre jár a Heroic Tavern Brawl?

Még a BlizzCon előtt meg kellett volna érkezzen, ehhez képest nyoma sincs az új játékmódnak.

Egy hónapja annak, hogy a Blizzard bejelentette a Heroic Tavern Brawlt, amely lényegében az Arena és a Constructed játékmód ötvözése lesz: ugyazok a szabályok, mint az Arenában (12 győzelem vagy 3 vereség a vége), csak éppen előre összeállított paklikkal.

Eredetileg úgy volt, hogy még a BlizzCon előtt megkapjuk az új játékmódot, ám ebből végül nem lett semmi, és azóta sincs hír arról, mikor számíthatunk rá. De vajon mi lehet a háttérben? Nézzük a lehetséges okokat.

#1 - Maga a BlizzCon. Már az is meglepő volt, nem tartották meg a bejelentést az év legnagyobb eseményére, ám erre az volt a válasz, hogy még előtte el szeretnék indítani. Amiből ugyebár végül nem lett semmi. Könnyen lehet, hogy úgy gondolták: a világbajnokság már önmagában is elég figyelmet generál a játéknak, és inkább utána lenne érdemes elsütni a dolgot.

#2 - Az új kiegészítő. December elején érkezik a Mean Streets of Gadgetzan, így jókora metaváltás van készülőben. Lehetséges, hogy ezt szeretnék megvárni, hogy - a nagy tét miatt - kevésbé legyen egyértelmű, melyek a legjobb deckek. Ami érdekes ebben az egészben, hogy - kizárólag üzleti szempontból - a Blizzardnak az érné meg, ha még a kiegészítő megjelenése előtt elindítaná az új Brawlt, hiszen ezáltal sok goldot költenének a játékosok. Vagyis kevesebb maradna nekik a Gadgetzanra és többet vásárolnának valódi pénzért.

#3 - A visszajelzések. Meg kell hagyni, nem volt egyöntetű az öröm a játékmód bejelentését követően. Nem is feltétlenül azért, mert 1000 gold a beugró, sokkal inkább amiatt, mert a Blizzard óriásit kaszál az egészen, hiszen az átlagos kifizetésen több mint 300 goldot nyernek. Az elmúlt hónapokban a Blizzard a megszokottnál jóval nagyobb figyelmet fordított a játékosok visszajelzéseire, ez érződik mind a kommunikáción, mind pedig a változásokon. Nem zárhatjuk ki, hogy a Heroic Tavern Brawl esetében is inkább az újratervezés mellett döntöttek.

Bárhogy is lesz, várjuk a hivatalos bejelentést a startot illetően, hiszen bizonyára sokan már most rajtra készen állnak a rengeteg goldért, dustért, pakkért, na meg persze a Golden Legendary-kért!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!