Megverették a magyar csapatot? Mégsincs utazás Toulouse-ba

Megverették a magyar csapatot? Mégsincs utazás Toulouse-ba

A verseny szervezői Budapest győzelme után újrajátszást követeltek, mire a második meccsen Párizs gyanúsan simán agyonlőtte a magyarokat.

A Meltdown City Clash egy remek kezdeményezésnek indult, de tényleg! A sorozat azt a célt tűzte zászlójára, hogy a döntőben Európa két legjobb kocsma-csapata egymással nézzen majd farkasszemet Toulouse-ban! A fődíj csupán egy jelképes összeg volt, de maga az utazás a francia városba, már felért egy nyereménnyel!

A magyar csapat hétről-hétre keményen küzdött, hogy jó eredményt érjenek el, és végül a Párizs elleni elődöntő során kiharcolták az utazás jogát. Legalábbis ekkor még ezt hittük.

Párizs ugyanis megóvta a meccset, mondván, hogy a mérkőzésről sugárzott stream webkamerájából látszódott, a magyar játékosok saját perifériákat használtak. Ez pedig szerintük tilos!

A versenyszabályzatban természetesen semmi ilyen nem szerepelt, de kiderült, hogy a Meltdown frenchise szabályzata valóban előírja, hogy a bárban csak az általuk biztosított MCC Logitech eszközök használhatóak. Úgy tűnik, ez az ilyen jellegű versenyekre is automatikusan vonatkozik. A franciák kizárással fenyegetőztek, de mivel erre semmilyen jogalapjuk nem volt, újrajátszásban kiegyezett a két fél. Immáron mindenki a Meltdown által biztosított perifériákkal ült asztalhoz, ami persze közel sem ugyanaz, mint a megszokott, bejáratott felszerelés egy-egy játékosnak, de ha valóban ez a szabály, akkor tényleg úgy igazságos, ha mindenki csak ottani egeret és billentyűzetet használ. Jöhetett a visszavágó!

A mérkőzés vége 2:1 lett a francia csapatnak úgy, hogy az első meccsen ugye sima 0:2-t kaptak FLASH-éktől. A magyarok ráadásul keserűen vették tudomásul a vereséget, mivel úgy érezték, az ellenfél hirtelen klasszisokkal jobban kezdett játszani. Egyik pillanatról a másikra.

Semmilyen trükknek nem dőltek be, mindig tudták hova kell nézni és szinte sosem hibáztak. Mintha egy Major győztes csapat lett volna belőlük hirtelen! Győzelmükkel elérték, hogy két francia csapat került a toulouse-i döntőbe, így a magyarok repülővel történő utaztatása helyett csupán Párizsból szóló vonatjegyeket kellett vásárolniuk a szervezőknek. És milyen véletlen, hogy a szervezők, az adminok is mind Párizsba valóak voltak, így demo-t kérni is lehetetlen volt.

Rendkívül fájó, hogy így ért véget ez a kaland, hiszen a magyarok tényleg megérdemelték volna az utazást, hétről-hétre megjelentek és jól játszottak a többi város csapata ellen. De a végére kidurrant a lufi, és hiába a jó teljesítmény, az élményen kívül nem maradt sok minden. Na majd legközelebb!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!