"Mindig lesznek, akik utálnak. Nem foglalkozunk velük." - Stewie2k interjú

Az ESL Pro League győzelem után rögtön egy kiesés az ELEAGUE-ből, aztán újabb döntő az IBP MAsters tornán. A hullámvasútszerű eredményekről Stewie nyilatkozott.

Nemrég megnyertétek az ESL Pro League 4. évadát, majd kiestetek az ELEAGUE csoportkörében. Mi történt a két verseny között?

Alapvetően az érzelmek irányítják a csapatot, és ha úgy érezzük, nem megy, akkor kell egy kis idő, hogy visszarázódjunk. Az SK ellen hazai pályájukon játszottunk, nem volt mit veszítenünk, és ez segített leküzdeni a félelmeinket.

Sok mindenben hasonlítotok az SK-ra, hiszen ott vagytok az élmezőnyben, és edzőtök sincsen. A Major előtt sem érzitek szükségét egy edző vagy elemző kerítésének?

Mióta megtörtént a Slemmy-autimatic csere úgy érezzük, hogy az a játékstílus a nyerő számunkra, amit most játszunk. Nem szeretünk edzővel játszani, mert nem rajongunk azért, hogy valaki folyton megmondja, hogy mit és hogyan csináljunk. Jobbnak tartjuk azt, hogy mindannyian előállunk ötletekkel, és megbeszéljük, hogy mi az, amit meg tudunk valósítani. Ezért, ha szeretnénk is edzőt, mindenféleképpen olyat keresnénk, aki nagymértékben hozzájárul a győzelemhez és beleillik a csapat profiljába.

Egyszer sem játszottatok hivatalos meccset Nuke-on, mióta ismét versenypálya. Miért?

Én, személy szerint nem szeretek Nuke-on játszani, a régi verziót sem játszottam soha versenyeken, így nem is érzem magam rajta kényelmesen. A többi pálya jobban fekszik a csapatnak is, inkább azokkal foglalkozunk.

Te vagy a Cloud9 kapitánya, mennyire fekszik neked ez a szerepkör?

Néha elég frusztráló tud lenni, ha kitalálok valamit, és valaki nem úgy valósítja meg, ahogy elképzeltem, de ezzel jár ez a poszt. El kell viselni, hogy nem mehetnek mindig úgy a dolgok, ahogy elképzeljük. A másik nehézség, hogy az irányítás nehezíti a fragelést, mert leköti a figyelmemet, de a csapat érdeke előbbre való.

A közösség véleménye nagyon ingadozó a Cloud9-nal szemben. Mit gondoltok erről?

Mindig lesznek utálók, nem foglalkozunk velük. Ha három Majort nyernénk zsinórban és veszítenénk utána egy meccset, akkor is lennének emberek, akik mutogatnának ránk. Nem lehet megfelelni mindenkinek, nem is akarunk.

Mit gondolsz autimatic-ról?

Rendkívül sokoldalú játékos, akit bárhol, bármikor be lehet vetni, ebben nagyon hasonlítunk egymásra. Eleinte aggódtam miatta, de beláttam, hogy nagyon jó játékos, akire szükségünk van.

Januárban csatlakoztál a csapathoz, azóta sok minden történt. Hogyan hatott mindez rád?

Játékosként mindig nagy elvárásokat tüzök ki magam elé és más játékosok fölé helyezem magam. Ezt rendszerint megtartom magamnak, mert nem akarok nagyképűnek tűnni. Régebben nagyon nagy egóm volt, de megtanultam, hogy nincs semmi értelme másokkal összemérni magam fejben. Erre ott vannak a versenyek!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!