Akik biztosan jól járnak a Heroic Brawllal: a streamerek

Akik biztosan jól járnak a Heroic Brawllal: a streamerek

Rég nem látott magasságokban a Hearthstone nézettsége, a League of Legends-et is veri.

Azt a bejelentést követően már megállapítottuk, hogy a Blizzard egyértelműen jól jár a Heroic Brawllal. De vajon mi a helyzet a játékosokkal? Nos, köztük is van egy réteg, amely elég nagyot profitált az új játékmód megjelenéséből: nevezetesen a streamerek.

Az 1000 gold igen nagy belépő, sokan egyszerűen meg sem engedhetik maguknak, de ha valakinek még telik is rá, akkor sem feltétlenül vállalja be a rizikó miatt - pláne most, alig pár hétel az új kiegészítő megjelenése előtt. Hogy mit csinálnak akkor? Hát néznek másokat, hogy ők miként teljesítenek!

Ez pedig a számokon is látszik, a Hearthstone nézettsége ugyanis a Heroic Brawl megjelenése óta szinte folyamatosan a League of Legends előtt volt a Twitch-en - tegnap este, alig pár órával az indulás után 150 ezren nézték a különféle streameket.

A legszebb az egészben, hogy a streamerek számára ez nem csak nézőket hoz, hanem egyben remek befektetés is. Hiszen hiába kerül egy menet 10 euróba vagy dollárba, egy Tavern Brawl széria során a felajánlásokból ennél sokkal több is összejöhet ugyanezen idő alatt - a több néző között a nagy számok törvénye alapján többen lesznek az adakozó kedvűek is. Arról nem is beszélve, hogy ha látják, hogy a streamer valóban költ azért, hogy műsort csinálhasson, nagyobb eséllyel fogják támogatni is.

Csak hogy ne a levegőbe beszéljünk: az orosz játékos, Iner tegnap este a 12-es runja alkalmával több mint 50 000 rubelt (több mint 200 000 forint!) szedett össze.

"Megélni" kizárólag a Heroic Brawlból persze nem lehet, hiszen csupán egy pár napos eseményről van szó, ráadásul a Blizzard legfeljebb néhány menetet engedélyez mindenkinek. Ez a néhány nap azonban nagyon jót fog tenni a Hearthstone számára a Twitch-en - ez jelen pillanatban is egyértelműen látszik.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!