Saját mobilappot fejleszt a Riot a közvetítéseihez

Saját mobilappot fejleszt a Riot a közvetítéseihez

Vajon leválthatják hosszú távon a Twitchet? Jön az esport Netflix-e?

A sokak által gyűlölt esport újságíró, Richard Lewis újabb izgalmas anyaggal állt elő: több forrásából is megkapott egy új, a Riot és az MLBAM által közösen fejlesztendő videós mobilappra vonatkozó dokumentumot. Komoly tervek vannak a doksiban, vajon jön az esport Netflix-e?

Az MLBAM - avagy teljes nevén Major League Baseball Advanced Media - az a médiavállalat, amely az összes digitális tartalomért felel, ami a baseball ligához kapcsolódik. De hogy kapcsolódik a baseball a League of Legends-hez? Erre adja meg nekünk a választ RL az alábbi videóban:

A hozzá eljutott dokumentum szerint a Riot Games az MLBAM közreműködésével egy olyan mobilapplikációt fejleszt, amely a jövőben kiválthat egy csomó funkciót, Youtube csatornát és hosszú távon akár még a Twitch-et is - legalábbis, ha LCS közvetítésekről van szó. De nézzük, milyen funkciók várhatóak ebbe az appba:

Testre szabható közvetítés: a tervek szerint lehet majd akár egy konkrét játékos szemszögéből is nézni egy LCS meccset (ez egybevág azzal, amivel a világbajnokságon kísérleteztek)

VOD katalógus: Onivia? Francokat, az appban meglesz minden korábbi LCS meccs archiválva.

Highlight-ok: egy érzékeny pont: jelenleg úgy néz ki a történet, hogy a reddit tele van a Twitch közvetítésekből kivágott VOD-okkal, amelyek nem a Riotnak, hanem az adott usernek hoznak pl. hirdetési bevételt a saját Youtube csatornájára. Na ezen változtatnának, minden meccs után kiadnának az adott összecsapásról 10-40 highlight-ot, ezeket lehetne használni bárhol.

Loot integráció, social engagement: valószínűleg valamilyen díjazási rendszert is bevisznek majd az appba, pl. bizonyos mennyiségű, az appban töltött idő után LP-t vagy esetleg kulcsot, ládát lehet majd kapni.

2100 meccs szezononként: 13 liga összes meccsét bele szeretnék tenni, ami brutális mennyiség. Ehhez még hozzájönnek valós idejű statisztikák NA-ből és EU-ból (ilyet más mobil appoknál, illetve a LoL esports oldalán lehetett már látni).

És most jön a fekete leves: tervbe van, hogy előfizetős lesz a cucc, egy havi fix összegért lehet majd az appra előfizetni (hasonlóan mondjuk a Netflixhez vagy a Spotify-hoz). Állítólag már december 1-el indul a béta verzió, az éles rajt pedig jövő márciusban várható. Az biztos, hogy ez óriási lépés lenne a Riot részéről, hiszen nem tennék magukat függővé pl. a Youtube-tól vagy a Twitchtől, így temérdek hirdetési bevételt tudnának maguknál tartani, amit utána esetleg vissza tudnának forgatni a csapatokba. 

Ti előfizetnétek egy ilyen mobilappra? Ha igen, mi az az értékhatár, amit még hajlandóak lennétek ezért áldozni?

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.