Vizicsacsiék az IEM Oakland győztesei! - Összefoglaló, VIDEÓK

Vizicsacsiék az IEM Oakland győztesei! - Összefoglaló, VIDEÓK

Történelmi sikert értek el az unikornisok és kiváltották a jegyüket Katowicébe!

0-1-ről fordítottak a TSM ellen, nem estek össze, amikor visszajött 2-2-re a Flash Wolves és volt tökük bátorságuk ahhoz, hogy bepickeljenek a mindent eldöntő meccsre egy Kalistát, amit az MSI óta kompetitív meccsen világszerte összesen 10 alkalommal lehetett látni: igen, a Unicorns of Love-ról van szó, akik beugróként jöttek, láttak, majd egy kis cheese-t használva győztek is az IEM Oakland döntőjében, ezt pedig már nem veszi el tőlük senki.

A TSM ellen az első meccs után vakartuk a fejünket: miért nem komfort pickeket hoztak Csacsiék? Az MF support csak Ashe-vel hatékony igazán, a koreaiak se nagyon erőltették másképp, most se jött be, arról nem is beszélve, hogy ismerve és látva Bjergsen Zilean játékát, olyan érzése volt az embernek, mintha az UOL 6v5-ben harcolna folyamatosan. Aztán jött a második meccs és vele egy brutális engage-teamfight kompozíció: a meccs közben azon gondolkoztunk, hogy ha nekem kéne hármat bannolni Csacsiék ellen, mi lenne az? Vegyük el Veritastól Ashe-t? Hylitől Thresh-t és Bardot? Exileh-tól a Ryze-Cassio-Orianna hármas valamelyikét? Ez így kapásból 6 ban és akkor még Csacsi Poppy-ja és Kennenje bent van. Kiváló jellemezte a pónikat, 29 perc alatt mosták fel a TSM-mel a padlót. jöhetett a 3. meccs.

Ha valamit el lehet mondani a TSM elleni utolsó meccsről, akkor az az, hogy igazi káosz-style volt, ahogy az az UOL első évét jellemezte. Először hátrányból ACE-elt a TSM egy rossz UOL harcot követően, amiből meg is szerezték baront, de túltolták, így azonnal vissza ACE-elt az UOL, csak azért, hogy két perccel később ismét ACE-eljen a TSM. Ha valaki látott már fiestát, akkor ez az volt. Mégis, érezhető volt, hogy az UOL nem fogja kiengedni a kezéből a meccset és végül sikerült betolniuk a TSM bázisát. A csapat menedzsere, Khagneur egy rövid jelenetben foglalta össze a két nagy rivális régió, Európa és Észak-Amerika idei évét:

Közben a másik ágon a tajvani Flash Wolves 2-0-ra verte a Longzhu-t, így Maple-ék a döntőben. Egyik fél számára se volt egyszerű a Bo5 széria, talán az egyik legtöbb hibával átszőtt IEM verseny volt az oaklandi, legalábbis a League of Legends része. Gyakorlatilag 5 percenként technikai pause volt a meccsen, a rengeteg reklámszünet pedig csak még inkább elnyújtotta a közvetítést, szóval nem volt könnyű dolga a csapatoknak. Az első meccs végig rendkívül kiélezett volt, alapvetően a két húzóember Maple és Exileh volt, de Karsa Nidalee-ja is alaposan megnehezítette Hylissangék dolgát. Közel 50 perces meccs, a végén FW sikerrel, de a játék képe alapján hosszú éjszakára készülhettek a rajongók - így is lett.

A második meccsre felszívták magukat Csacsiék és némileg meglepő módon, de a tajvaniak minden tiltásukat rá használták el, így szabadon maradt Bard Hylissangnak, míg MMD tank Ekkojára Vizicsacsi hírhedt Gnarjával válaszolt (Dyrusnak valószínűleg sűrűn flashbackjei voltak). A felső ösvényen annyira elverte MMD-t, hogy a 15. perc környékén már másfélszer annyi farmja volt, mint ellenfelének, de az UOL az összes többi ösvényt is megnyerte, Exileh ezúttal Cassioval parádézott, többször 1v1-ben is simán hozta ellenfelét. 30 perc + a technikai szünetek után 1-1-el mentek a csapatok pihenni.

G3-ban az FW megpróbált valami hasonló poke kompozíciót, mint amit az első hozott: Maple ismét Velkozzal jött midre, míg az alsó ösvényre érkezett Zyra+Jhin, Karsa pedig ismét Nidalee-t hozta. Az UOL ezúttal jobban fel volt készülve, Exileh ismét Oriannával volt szörnyeteg, Hylissang pedig hosszú idő után ismét bepickelte a védjegyének számító Thresh-t, és bár jó néhány hook mellément, a kulcsfontosságú pillanatokban hozta a kötelezőt. Csacsi Poppyval szinte verhetetlen, sOAZ is megmondta, a döntő után, hogy a nyári split legjobb ösvényes játékosa volt szerinte a magyar. A győzelemért mehetett az UOL 2-1-es vezetésnél.

De persze itt még nem volt vége, a negyedik meccs konkrétan az első percben elúszott, miután az alsó ösvényen összecsaptak 5v5-ben a gárdák, amiből 3-1-el jött ki a Flash Wolves. A hógolyó effektus pedig működött, alig 20 perc alatt már közel 10.000 arany volt SwordArték előnye, Karsa egy állat volt Lee Sinnel, míg Maple miden oktatott. Erről a meccsről nem érdemes sok szót ejteni. Közben Khagneur ismét villant, próbálta elterelni a kommentátorok figyelmét, némi sikerrel: 

És jött a mindent eldöntő 5. meccs, ahol az UOL meglépte azt, amiért szeretjük őket és hozott egy váratlan picket, mégpedig Kalistát. Öröm volt látni, milyen jó a szinergia Hyli Thresh-e és Veritas Kalistája között. És bár néhány killel elment a Flash Wolves az elején, a sárkánynál túlvállalták magukat és már vissza is jött a meccsbe az UOL, ráadásul úgy, hogy az összes killt Kalista kapta, aki így elképesztően megverte az alsó ösvényt. A csapatharcok is kiegyenlítettek voltak, olyannyira, hogy a 25. percben egy kill és 1000 arany volt a különbség a két csapat között. Aztán jött a baron, az UOL-ból 3 játékos elég volt elhozni, Kalista E képessége pedig simán jó volt Smite-nak, minek ide jungler... A 27. percben aztán Hylissang eldöntötte a meccset, a Thresh God ismét villant (a videóban 4:09-től), tökéletes volt a hook Maple-re, ami egyből 4 killt ér az UOL-nak, onnantól pedig már csak be kellett fejezni.

Az UOL így kiváltotta a jegyét Katowicébe és megmutatta: nem kellenek "A" listás esport sztárok ahhoz, hogy egy csapat sikeres legyen. Elég néhány fiatal tehetség, akik kellően motiváltak és kellően családias hangulatot tudnak teremteni - ez az, ami az unikornisok igazi egyediségét adja. Ők nem egy csapat, ők egy család. 

Az összes meccs visszanézhető már ITT

A végére pedig egy bónusz gif tőlünk, nektek :D

via GIPHY (az ötletet egy lelkes olvasónk adta, köszönjük neki)

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.