A brazilok egy év alatt teljesen átírták a CS:GO történelmét!

A brazilok egy év alatt teljesen átírták a CS:GO történelmét!

Az SK játékosai kereken egy éve álltak össze, ők a tökéletes példa arra, hogy jókor kell jó helyen lenni.

493 millió forint! Ami átszámítva 1 736 500 dollár! Ennyit keresett egy éves fennállása során kizárólag a versenyek díjazásaiból a FalleN-coldzera-fer-TACO-fnx felállású brazil ötös!

Ez játékosonként 347 300 dollárt jelent egyetlen naptári év alatt! Persze senki ne gondolja, hogy ez a szám teljesen természetes, hiszen a világelső SK Gaming rengeteg versenyt nyert, ráadásul tökéletes példái annak az örök érvényű igazságnak: jókor kell jó helyen lenni.

A 2016-os év ugyanis tiszta őrület volt a CS:GO világában, egymás után jöttek a nagyobbnál nagyobb versenyek! A Major összdíjazását egymillióra emelte a Valve, de volt itt fél milliós EPICENTER és ESL Pro League döntő, valamint a Majort is túlszárnyaló, 1.4 milliós összdíjazással futó ELEAGUE verseny is.

Nem csoda tehát, hogy egy jó csapat óriási pénzt tudott szakítani idén, de tavaly ez közel sem így volt. A háromszoros Major győztes fnatic összesen keresett 300 000 dollárt a három elsőséggel, idén pedig ugye egyetlen Major győzelem önmagában már 500 000 dollárt ért.

És ha a többi játékoshoz viszonyítunk, a brazilok az összkereseti élmezőnybe is berobbantak! Csak az idén keresett 347 300 dollárral elérték, hogy egyedül flusha és JW legyen előttük a listán, mindenki mást simán beelőztek! NEO például több, mint 12 éves karriere során jár összesen 341 000 dollárnál. És persze azt se felejtsük el, emellé még jön a havi rendszeres fizetés, a szponzorációs díjak és egyéb bevételek!

A saját fényképe alatti kommentek között TACO nem is fukarkodott a szavakkal, a valaha volt legjobb brazil esport csapatnak tekinti a mostani SK-t, az összes játék összes csapata közül. Lássuk be, azért van benne valami.

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!



Közvetítések