Elhullottak a nagyok, totális meglepetés az ECS európai továbbjutói között!

Elhullottak a nagyok, totális meglepetés az ECS európai továbbjutói között!

Befejeződtek a selejtezők, megvannak az ECS 2. szezonjának tovább jutói.

Végéhez közelít az Esports Championship Series, röviden ECS, második szezonja. A hat héten át tartó küzdelmek vasárnap zárultak le, így már tudjuk, hogy kik jutottak be az offline döntőbe. A verseny az év utolsó nagy durranása lesz, december 9 és 11. között, az Anaheim Arénában rendezik majd, mely a szervezők szerint az eddigi legnagyobb CS: GO esemény lesz Nyugat-Kaliforniában. Ami azt illeti, a 750.000 dolláros nyereményalap tényleg azt sugallja, hogy ez nem csak sima marketing duma.

Érdemes megemlékezni arról is, hogyan jutottunk el idáig. Az észak-amerikai selejtezők a papírformát tükrözik, az SK és a Cloud9 tovább jutása borítékolható volt, mindketten 14-14 győzelmet arattak a 18 mérkőzés során, ami összesen 42 pontot és csupán 4 vereséget jelent a feleknek. A 3-4. helyezettek, avagy az Optic és az Immortals, szintén azonos, 12-12 győzelemmel jutottak a rájátszásba, mely 36 pontot és 6 vereséget jelent csapatonként, így mindkét esetben a nyert körök különbsége döntötte el a sorrendet. Utánuk azonban jön a pontszakadék és rajtuk kívül csupán egyetlen pozitív mérleget látunk a CLG-től.

Az európai selejtezőkön viszont sokkal egyenlőbbek voltak az erőviszonyok. Az Astralis első helyen végzett, 13 győzelemmel és 39 ponttal, a 2-3. helyezettek, 11-11 győzelemmel a FaZe és az EnVyUs lettek 33-33 ponttal. A negyedik helyért azonban vérre menő küzdelem folyt, nem hogy az utolsó napon, hanem az utolsó mérkőzésen dőlt el, hogy ki lehet ott Anaheimben. A Ninjas in Pyjamas csapatára 4 darab Bo1 meccs várt vasárnap délután, melyből, ha 3-at megnyernek, övék a továbbjutás. Viszont ha a Mousesports ötöse be tudja húzni mindkét mapot a nindzsák ellen, ők mennek tovább. Ezekből a forgatókönyvekből azonban egyik sem történt meg.

GeT_RiGhT-ék csak 1-1 pályát tudtak nyerni mind az EnVyUs, mind Niko-ék ellen, így végül a dignitas örülhetett! Ugyanis 6 csapat is 24 ponttal sorakozott, és a körkülönbség alapján (csupán 7 körrel a G2 előtt) a Dignitas csapata jutott tovább negyedikként.

A jelenlegi világranglista helyek alapján kicsit megborult Európa, hiszen a dignitas az egyetlen Top5-ös csapat, aki továbbjutott. Mellettük a 8., 9. és 11. csapatok kerültek még be a döntőbe. Amerikából talán csak a  Liquid leszereplése a meglepetés, de lássuk be, a kontinensen jelenleg 5 jó csapat található, vagyis ha csak négyen juthatnak tovább, egyikük mindig hoppon marad majd.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!