Bronzérmes lett a myRevenge az ESL SEC 4. évadában! + Interjúk

Bronzérmes lett a myRevenge az ESL SEC 4. évadában! + Interjúk

Hihetetlenül szoros első meccs után összeestek fejben a magyarok, nem sikerült a döntőbe jutás.

Vasárnap rendezték az ESL Southeast Europe Championship négyes döntőjét, ahol a myRevenge először mutatkozott be magyar csapatként egy külföldi LAN versenyen. Bár a döntőbe jutás végül nem sikerült, tisztességesen helyt álltak a srácok. A finálét egyébként - ahogy eddig minden évben - ezúttal is görög csapat nyerte.

Szombat este 9 óra magasságában érkezett meg a magyar csapat a szerbiai szállására, hogy rövid videós forgatás és egy jó alvás után vasárnap reggel már a belgrádi Games.Con ESL színpadán melegítsenek ellenfelük, a bolgár GPlay.BG ellen. A sors iróniája, hogy éppen őket győzték le azért, hogy lejussanak a LAN-ra, így mindkét csapat alaposan fel volt tüzelve - előbbi az esetleges döntő, utóbbi a visszavágás miatt.

Az első meccsen már a pick/ban fázisban meglepték a magyarok ellenfelüket: a dupla fa kombóval (Maokai és Ivern), na meg geller Alistarjával egy iszonyatosan agresszív csapatkompozíciót raktak össze benjiék, a bolgárok nem is tudták lereagálni a dolgot, a magyar jungler szinte hibátlanul játszott az egész meccsen. A bolgároknál egyedül Shamanan volt komoly fegyvertény, Trundle-lel és a splitpushokkal alaposan megnehezítette a mieink dolgát, a meccs végén is ő volt a kulcsfigura. A mid és late game egyértelműen Exworméké volt, egészen addig, amíg... Egy remek csapatharcot követően 5v2-ben mehettek a belső tornyokra és a Nexusra a mieink, a GPlay-ből egyedül Shamanan és Föur voltak életben, a myR így döntés előtt állt: vagy nem foglalkoznak a két ellenféllel és bepusholják a Nexust, vagy megölik a két ellenfelet és csak utána tolnak ameddig tudnak. Előbbi mellett döntöttek - rosszul. A Trundle és az Elise ketten sikeresen feltartották a magyarokat, igaz, csak egy hajszálon múlott a befejezés, kb. 200 hp-ja maradt a Nexusnak.

Fordulásból lebaronozott a GPlay, egy borzalmas teamfight után mindenkit megöltek a mienk közül és már csak annyi dolguk volt, hogy bementek a bázisunkra és befejezték. A második meccsre már sajnos nem tudott megújulni a myRevenge, pedig meglepetés pickkel próbálkoztak, Robusto Luxot hozta midre, de már a játék elején összeszedett néhány killt az ellenfél, onnantól pedig hógolyó volt az egész, valamivel több, mint 20 perc alatt vége is lett a meccsnek. Az összecsapás után a helyszínen beszéltünk a myRevenge menedzserével, Mikó Mártonnal, aki elmondta: kicsit szomorú, de büszke a csapatra és mennek tovább előre.

Délután kisebb csúszással kezdődött a másik elődöntő, ugyanis a 4., szabadkártyás résztvevő szerb csapat a helyi bajnokságból került ki, viszont az a verseny nagyon megcsúszott, ráadásul a döntő egy fullos Bo5 volt, így a szerb Elite Squad úgy ült át a másik színpadra a Greek Regenesis ellen játszani, hogy már bennük volt 5 meccs aznap. Nem is volt sok látnivaló ebben a párharcban, a görögöknek jó bemelegítés volt a GPlay elleni döntőre. A szerbek pedig ki se álltak a bronzmeccsre, hiszen idejük se lett volna pihenni, így Exwormék lejátszott meccs nélkül kapták meg a bronzot. Még a délután folyamán beszéltünk egy kicsit benjivel is az Ivern pickről és a személyes jövőbeli terveiről:

A finálé szinte ugyanazon forgatókönyv alapján zajlott le, mint a myRevenge-GPlay. A bolgárok végig előnyben játszottak, egészen addig, amíg a végén el nem veszítették a meccset. 7-8k arany hátrányt dolgoztak le WildPandáék az utolsó 10 percben, végül háromnegyed óra után egy utolsó lökéssel beütötték a Nexust.

A második meccsre összeomlott a GPlay, a görögök bő 20 perc alatt átgázoltak rajtuk, WildPanda ezzel zsinórban 4. SEC győzelmét szerezte meg magának és Görögországnak. 

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.