Megvan az első MEB döntősünk!

Megvan az első MEB döntősünk!

A hétvégén lezajlott az első elődöntő a Rift Esports és a Team Horizon Reapers között. Vajon bejött a papírforma, vagy tudtak meglepetést okozni a Riftesek?

November 27-én szemtanúi lehettünk a Magyar Elit Bajnokság első elődöntőjének, ahol a Rift Esports csapott össze a Team Horizon Reapers-el. Az utóbbi csapat érkezett egyértelmű esélyesként erre a megmérettetésre, sokak szerint az egész MEB-re ők a favoritok. Nos, ezen alkalommal sem okoztak csalódást az biztos. Lévén, hogy elődöntőről van szó, Bo5-ös formátumban zajlott az összecsapás, így három győztes meccs kellett a továbbjutáshoz.

Első meccs

Az egész első meccs egy bluerzor montázs videóra hajazott. Türelmesen kivárt LifeFish dzsungelébe a pengecsőröknél, majd könnyedén befejezte a pókot. A felső ösvényen Koelest kétszer is megbüntették egymás után MarineHBS-el, Koeles hiába teleportált vissza az ösvényre, a saját tornya alatt is azonnal meghalt. Középső ösvényen kétszer is a pengecsőröktől beugorva kirúgta SaS Cool-t a saját tornya alól, amiben Sk1nzornak is benne volt a keze bőven, hiszen a passzív pajzsát Malzahárnak folyton leszedte, ezzel megkönnyítve bluerzor dolgát.

A gyilkosságok nagy része így Lee Sin-re került, de folyamatosan terror alatt tartotta az Idézők szurdokát. A tornyok dőltek jobbra balra, a Rift pedig egyre jobban beszorult a bázisa fele. A 17. percben MarineHBS megkapta a szurdok hírnökének áldását, mindezt úgy, hogy bluerzorra, vagy a sújtására nem is volt szükség. Ezek után következett a mérkőzés legszebb pillanata. Egy csapatharc után a két zor egyedül találta magát három emberrel szemben, de még innen is fordulni tudtak, és 2v3-ba 3 gyilkosságot hoztak el. A Baron Nashort szinte megjelenésének pillanatában vitték el, majd rögtön ezután a bázist is.

THR 1 : 0 Rift

Második meccs

Ezúttal LifeFish szerette volna visszaadni az első meccsbéli szívességet bluerzornak, agresszívan villant is érte. LittlePwny érkezett is segíteni csapattársának, ám a haláltól már nem tudta megvédeni, így az első gyilkosság a LifeFish-hez került, de legalább tudott szépíteni LittlePwny, és még egy kettős erősítéssel is gazdagodott. A  meccs első szakaszában úgy tűnt, hogy a Rift ül a kormánynál, nem csak az első gyilkosságot, de az első tornyot is ők hozták el, ráadásul LifeFish Elise-e is megindult három gyilkossággal. Ezzel kb két ezer arany előnyre tett szert a Rift, de ez a következő pár percben szép lassan elfogyott, a THR visszamászott a játékba, főleg a második sárkányért folytatott sikeres párharc után.

A dolgok a 23. percben kezdtek rosszra fordulni a Rift számára, ugyanis Baron Nashort kezdett el a THR. LifeFish megpróbált beugrani ellopni azt, de túl korán érkezett, és öt pár morcos THR szempár szegezte rá tekintetét azonnal, el is porladt egy másodperc alatt. A Baron segítségével teljesen a THR oldalára billent a mérleg ami az elvitt tornyokat illeti. Még csak épp, hogy lejárt az erősítés a srácokon, de máris a Rift bázisában voltak. Egy jól koordinált harc során 4-0-át cseréltek, így Koeles egyedül maradt védekezni. Reménytelen volt a helyzet, a 26. percben a THR befejezte ezt a meccset is.

THR 2 : 0 Rift

Harmadik meccs

Harmadjára a középső ösvényen kezdődtek a nagyobb összecsapások, villanások mindenhol, dzsungeles együttműködés, de végül csak SaS Cool hagyta ott fogát, a gyilkosságot ezúttal is bluerzor hozta el, LifeFish-nek hajszál híján múlt, hogy nem tudtam befejezni Sk1nzort. A második menetben már SaS Coolék kerekedtek felül, Zac passzívja megviccelte a srácokat és ebből az előnyből a meccs első sárkányát is elhozták, ami ráadásul egy pokoli jó sárkány volt. Az öröm nem sokáig tartott, a vakmerőségnek meglett az ára, mert a sárkány után még az alsó ösvényen is megpróbálkoztak egy rajtaütéssel, aminek az lett a vége, hogy két gyilkosságot is kapott Joe.

Nagyon nem unták meg a srácok a középső ösvényt, a saját tornya alatt, szép torony aggroval adogatással 4:0-át cserélt a THR, amiből három Sk1nzor Oriannájárra került, ezzel együtt az utolsó külső tornyát és a szurdok hírnökét is elvesztette a Rift Esports. Innentől megint beindult a dózer, szisztematikusan, Nami Balatonjával megtámogatva, szinte bárhova nyugodt szívvel mehetett a THR, Dugóék nem nagyon tudtak mit tenni. Egy tornyot még pont el tudott hozni a Rift, mielőtt a Nexus bedőlt volna, de köszönhetően az egyértelmű szintkülönbségnek, komolyabb ellenállás nélkül biztosította magának a THR továbbjutását.

THR 3 : 0 Rift

A Team Horizon Reapers így biztosan ott lesz a döntőben, ami már offline lesz, azaz élőben is lehet majd követni a helyszínen, december 11-én. Hogy ki lesz a THR ellenfele? Az majd december 4-én derül ki, amikor is a WiLD küzd meg majd a WSE-vel, szintén egy Bo5 keretein belül.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!