Flash: „A Stracraft 2 profik 60 000 dollárnál nem kereshetnek többet”

Flash: „A Stracraft 2 profik 60 000 dollárnál nem kereshetnek többet”

A nemrég visszavonult StarCraft-legenda stream közben egy kicsit kiakadt és elmondta, hogy mennyit keresnek a koreai profik.

Egy Afreeca TV-n közvetített „Eating, drinking room” nevű streamben a nemrégi visszavonult StarCraft játékos Flash megemlítette, hogy Dél-Koreában az esport-szervezetek behatárolták a Starcraft játékosok fizetését. Ez az összeg összesen 70 millió koreai won, ami átszámítva körülbelül 60 000 dollár. A szervezők inkább a League of Legends versenyeken osztanak szét több pénzt.

„Most, hogy már visszavonultam, beszélhetek róla. A legsajnálatosabb dolog, hogy Zest jó volt, nem igaz? Lehetsz akármilyen jó StarCraftban, a szervezetek korlátozták a fizetést 70 millióra és eszük ágában sincs többet adni. Amikor visszavonultam, szomorú voltam, hogy ezt kell hallanom. Teljesíthet valaki kivételesen jól, akkor sem keres majd többet 70 milliónál."

"A valóság az, hogy több pénzt fordítanak a LoL-ra. Megmondom őszintén, hogy amikor én abbahagytam a Starcraftot, akkor 100 millió körül kerestem vele. Én voltam az egyetlen, aki ennyit kapott. Ha folytattam volna a játékot, szerintem a KT Rolster nem vágta volna meg ezt az összeget, elégedettek voltak velem, jól tudtunk együtt dolgozni. A másik szomorú dolog az volt, amikor nemrég ránéztem, mennyit keresnek a LoL játékosok. Egy profi StarCraft játékos sosem keres 100 millió fellett, a LoL-ban viszont nagyot lehet szakítani, ez azért kicsit durva."

"Szomorú vagyok és nagyon sajnálom, mert nemrég eszembe jutott, hogy lehet, túl korán vonultam vissza. De most inkább csak sajnálom azokat a játékosokat, akik utánam jöttek. Csak annyit szeretnék, hogy mindenki megkapja azt, amit megérdemel.”

SC2

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!