Véget ér az NA LCS helyek

Véget ér az NA LCS helyek "farmolása"

Azok  az NA CS-ben lévő csapatok, akiknek van "testvércsapata" az LCS-ben, egész egyszerűen nem szállhatnak ringbe az LCS helyekért a Riot döntése alapján.

J. T. Vandenbree, a Riot Games senior esport koordinátora Twitteren jelentette be kedden, hogy az NA LCS testvércsapatai, akik jelenleg a Challenger Seriesben versenyeznek, nem indulhatnak a promóciós tornán nyerhető LCS helyekért. Azt is hozzátette, hogy ez jelenleg csak az NA LCS-re vonatkozik, lévén, hogy az EU LCS külön hozza meg e témában a döntését.

A múltban olyan csapatok, mint a Cloud9 Challenger, vagy a Dignitas EU a promóciós tornákon keresztül nyerték el helyeiket az LCS-ben. Mivel a Riot szabályzata alapján egy szervezeten belül csak egy csapat vehet részt az LCS sorozatán, ezeket a helyeket később eladni kényszerültek, lévén, hogy nem volt más választásuk.

Vandenbree azt is elmondta, hogy ezen intézkedés konkrét célja az, hogy a nagyobb háttérrel rendelkező cégek, ne tudatosan "farmolják" az LCS helyeket (egy-egy LCS hely akár 1 millió dollárt is érhet - a szerk.), csak azért, hogy ezeket később eladják. Ha esetlegesen egy testvércsapat kvalifikálná magát a promóciós tornára, akkor automatikusan az utánuk következő Challenger Series-es csapat kapja meg a helyüket a versenyben.

A Counter Logic Gaming a Team Cloud több tagját is megszerezte novemberben, hogy egy csapatot állítsanak össze az NA Challenger Series nyílt kvalifikációjára. Tony "Zikz" Grey, a CLG vezetőedzője szerint, a csapat tisztában volt a szabályváltozásokkal amikor aláírták a szerződéseket, és "eltökéltek abban, hogy a játékosok fejlődésében segítsenek."

"Azzal a tudattal hoztuk létre a challenger csapatunkat, hogy nem tudnak indulni majd az LCS helyekért, akkor sem ha megnyerik a Challenger Series-t. A játékosaink is ennek tudatában írták alá a szerződést" nyilatkozta a CLG egy reddit nyilatkozatban. "Úgy választottuk ki ezeket a játékosokat, hogy egy közös megegyezés volt köztünk, miszerint a játékban való fejlődés az elsődleges cél. Ugyanannyira részesei a CLG szervezetének, mint az LCS játékosaink. Szeretnénk, ha a tőlük telhető legjobb teljesítményt érnék el játékosokként."

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!