Magiskb0Y a sulit választotta a CS:GO helyett

Magiskb0Y a sulit választotta a CS:GO helyett

Iskolai kötelezettségei miatt a dignitas ifjú titánja kihagyja az ECS második szezonjának döntőjét.

Egy héttel ezelőtt véget ért az Esports Championship Series európai csoportköre, melynek végén eldőlt, hogy az Astralis, az EnVyUs és a FaZe mellett a dignitas is ott lesz december 9. és 11. között Anaheimben az ECS második szezonjának döntőjén.

A csapat ifjú titánja, Magiskb0Y számára ez egyszerre volt örömteli és szomorú hír, nemrég ugyanis kiderült, hogy a dán játékos nem utazhat el csapatával a tornára: iskolai kötelezettségei miatt ki kell hagynia a 750 000 dollár összdíjazású versenyt.

Felelős döntés ez a mindössze 18 éves játékostól, hiszen számos példát láthatunk arra az esport világában, hogy valaki teljesen feláldozza kötelezettségeit a hivatása oltárán. Mivel sok esetben tizenévesekről van szó, ezért ez ebben az esetben a tanulmányokat jelenti, melynek eredményeként sajnos akadnak olyan esportolók, akik még az érettségiig sem jutnak el.

"De hisz a világ legjobbjainak megvan mindenük" - mondhatnánk, ugyanakkor ne feledjük, hogy amilyen korán kezdik, ugyanolyan korán is fejezik be karrierjüket az esportolók. 25-30 éves korukban egy új életet kell felépíteniük - idejük erre bőven van még ilyenkor, az iskolai éveket bepótolni azonban már aligha.

Egy szó mint száz: MagisckboY érett döntést hozott, még ha csapatának így nélkülöznie is kell őt egy rövid ideig.

Hogy ki lesz a helyettese? Ezt egyelőre még nem tudni, az azonban biztos, hogy az SK, az Immortals és az EnVyUs lesz a dignitas három csoportellenfele az ESC fináléjában.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!