Elképesztő, ötmeccses párharcot hozott a MEB második elődöntője!

Elképesztő, ötmeccses párharcot hozott a MEB második elődöntője!

5 meccsen keresztül püfölte egymást a WiLD és a WSE, volt itt sunyi baronozás, AD Orianna, minden!

A Magyar Elit Bajnokság második elődöntőjén is túl vagyunk, amely minden tekintetben az eddigi legjobb MEB összecsapás volt! Papírforma szerint a WiLD-nak ez egy viszonylag egyszerű menet kellett volna legyen, de a WSE nagyon megemberelte magát erre az alkalomra. A szarvasoknál Getro helyett Carabon kezdett a felső ösvényen, természetesen a metán kívüli választások sem maradtak el, bár így visszanézve jó kérdés, hogy vajon ugyanez lett volna a végeredmény, ha a cseretopos végig metát játszik. Na de nézzük, mi is történt!

Első meccsWiLD - WSENehéz pozícióba került a WSE alsó ösvénye a választások miatt, hi im mate Caitlynnel könnyedén szorította ki drx Vayne-jét, így a farm különbség hamar jelentkezett. Az első gyilkosságot Adm Vel'Koza hozta el egy sikeres rajtaütés után, ráadásul Chrisie mindkét idézői képességét is ellőtte. Emiatt Funzkai másodszorra is visszajött midre, majd elvitt ő is egy gyilkosságot.

A kezdeti agressziót leszámítva, nem sok gyilkosság történt, a WiLD szép csendben hógolyózta az előnyét, a 16. percben már 3 tornyot is bedöntöttek és egy pokoli sárkánnyal is rendelkeztek. Chrisie Syndra választásával nem nagyon tudta tartani az iramot Adm-mel. Nem véletlenül volt tiltva ellene általában Vel'Koz, a 24. percben már 6 0 4-ben volt. Végül a 25 percben fejezte be a meccset a WiLD úgy, hogy a WSE még csak tornyot se tudott dönteni, eddig jött a papírforma.

WiLD 1 : 0 WSE

Második meccsWSE - WiLDZotyinak odaadták Thresh-t, ami végzetes hibának bizonyult. A Thresh Herceg kiválóan játszott az egész meccsen, 2v2-ben simán verték Mate-ékkal, az összecsapás hátralevő részében tiltva is volt ellene. Bár Vel'koz szabad volt, Adm mégis LeBlancot hozott valamiért, míg Mate az alsó ösvényen Ezreallal próbálkozott, ami szintén kicsit meglepő, tekintve, hogy Jhin ugyanúgy szabad volt. Az első 20 percben fej-fej mellett pofozkodtak a csapatok, aztán a 23. percben, mikor a WiLD épp a felső ösvényt tolta, Mate és Hextasy kicsit rosszul helyezkedett, a pillanatnyi hibát pedig azonnal büntette Penge Lee Sinje, amiből fordultak is baronra. Nagyon érdekes volt a WiLD kompozíciója, hiszen Ezreal se 100%-ban fizikai sebző hős, míg a csapattársaknak egyáltalán nem volt fizikai sebzésük, ez pedig a játék végére ki is jött, a WSE szép lassan felőrölte a WiLD védelmét, jöhetett a harmadik meccs!

WiLD 1 : 1 WSE

Harmadik meccsWiLD - WSECarabon nem bírta ki, hogy ne hozzon valami offrole picket, az AD/offtank Orianna top viszont nem jött be, hiszen a csapatharcokban szinte nulla hatása volt a kimenetelre. a WiLD ezúttal ismét comfort pickekkel játszott, Adm Vel'kozon, Mate Caitlynen, Funzi Olafon. Az Orianna csak farmban tudta tartani a lépést a Poppyval szemben, a vadak nagyon okos türelemjátékkal elhúzták az időt bő 40 percig, mielőtt befejezték volna a meccset, a WSE-nek így a döntős esélyeiért kellett küzdenie.

WiLD 2 : 1 WSE

Negyedik meccsWiLD - WSEVisszaállt a WSE és egy brutális teamcompot raktak össze, Carabon Maokai-jal egyértelműen ennek a meccsnek az embere volt, amellett, hogy egyébként 1v5-be tankolni a teljes WiLD-ot, még bő 30k sebzést is kiosztott. Penge Hecarimmal fel-le rohangált és gankelt a pályán, és külön ki kell emelni Chrisie Oriannáját, az alig 17 éves mides nem egy 3 emberes shockwave-t csinált és fordított meg vele csapatharcokat. Egy ilyen fordításból szerezték meg a meccs első baronját is, onnan pedig szép lassan növelték az előnyüket.

A WiLD-nak akkor lett volna talán esélye visszajönni, ha a 4 sárkány mellé megszerzik az Ősi sárkányt is, de a WSE nem adott teret nekik, onnan pedig fordultak a meccs immáron harmadik baronjára, aminek a vége WSE baron és 4 halott WiLD játékos lett, Carabon pedig a halálba üldözte wAZIER-t, hogy a csapattársai nyugodtan tudjanak pusholni addig az alsó ösvényen. Innen már nem volt visszaút, 43 perc kellett az egyenlítéshez a WSE-nek.

WiLD 2 : 2 WSE

Ötödik meccsWiLD - WSETalán hibázott a WSE akkor, amikor nem bannolta ki a Maokai-t, mindenesetre, látva, hogy Carabon a hátán vitte vele a szarvasokat, wAZIER instalockolta magának. Funzkai Rek'sai-t hozott, míg Adm meglepetésre Luxot (lehet, hogy Robustotól jött a tipp? :)) Chrisie maradt Oriannánál, dRx és Mate Caitet és Jhint osztották el egymás között már sokadjára, Carabon pedig Gnarral próbált kezdeni valamit a fa ellen. Érezhető volt, hogy mindkét csapat óvatos, az első killre 17 percet kellett várni. Az early-mid game a WSE-é volt, 2-3 ezer arany előnyt tudtak kidolgozni maguknak, de kapaszkodott a WiLD, mate a legjobb mesterlövész tudását vette elő és sikerült kiszednie előbb dRx-et, majd Chrisie-t.

Az egész meccsre jellemző volt a Vision control borzalmas hiánya, a WSE ezt pedig köszönte szépen, előbb a 27. percben, majd a 34. percben hozták el úgy a baront, hogy a WiLD csak akkor vette észre, amikor már késő volt. A power play-t azonban nem tudták a javukra fordítani, a Hextasy-ék megállás nélkül nyomtak, Adm Luxa pedig már egyetlen kombóból felrobbantott szinte bárkit. Az aranyelőny a WSE-nél, a kill előny a vadaknál volt, a sárkánynál azonban Chrisie rosszul helyezkedett és sikerült kikapni, az apró hibát pedig maximálisan kihasználta a WiLD. Ősi sárkány, baron buff, ember legyen a talpán aki egy ilyen tuningolt Lux + Jhin sebzésnek ellenáll.

WiLD 3 : 2 WSE

A döntő így - csak úgy, mint a Lenovo Y Kupán - ismét THR vs WiLD lesz, de a vadaknak ennél jobb formát kell hozniuk, ha a Reapereket le akarják győzni. Finálé most vasárnap, immáron offline, a Docler székházban, jegyeket már lehet kapni, aki a helyszínen szeretné megtekinteni a legjobb hazai League of Legends csapatokat!

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!