Mit kell tudni az UOL feltételezett új jungleréről, Xerxe-ről?

Mit kell tudni az UOL feltételezett új jungleréről, Xerxe-ről?

Hivatalosan még nincs bejelentve, de 99,9%, hogy Xerxe az UOL új junglere. Összeszedtük, mit kell tudni róla.

Nemrég kiszivárgott egy scrim eredménye az Origen és az UOL meccséről (arról, hogy milyen lesz az Origen lineup-ja, most ne ejtsünk szót), viszont az unikornisoknál a jungle pozícióban már sokadjára látni a fiatal román tehetséget, Xerxe-t. Bár hivatalos bejelentés még nem volt, az ESPN és több nagyobb nemzetközi portál is szinte tényként kezeli a pónik új igazolását, így nézzük meg, mit kell tudni róla!

Andrei "Xerxe" Dragomir 1999. november 5-én született román nemzetiségű, Challenger EUW játékos, egy hónapja töltötte be 17. életévét és így vált LCS kompatibilissé (a szabályok szerint csak az játszhat az LCS-ben, aki már betöltötte a 17. életévét). 

13 éves volt, amikor először elérte a Challengert még Season 3-ban, az országában ezzel az elsők között volt. A védjegye Hecarim, de carry és tankosabb hősökkel is elvan. Játszott korábban más török csapatban is, illetve 2015-ben tagja volt a román LoL válogatottnak az IeSF világbajnokságán. Májusban az XPC színeiben játszott az ESL SEC 3. évadának döntőjében Bukaresten, a Team Horizon Reapersnek van is tapasztalata ellene, ugyanis az XPC ejtette ki őket a 3., döntőt érő helyért az online playoffban.

Xerxe első, igazán komoly kihívása idén júniusban jött, ekkor csatlakozott ugyanis  a TCL-ben (török liga) szereplő Dark Passage csapatához, akikkel megnyerték a TCL nyári bajnokságát, ráadásul megkapta a liga legjobb junglere díjat is.

Az ő csapattársa volt a fnatic új fiatal midese, a leginkább Baby Faker becenevéről és toxic magaviseletéről ismert Caps. Bár ők ketten is szerves részét képezték a ligagyőzelemnek, azonban a TCL szabályai eltérnek a világbajnokság szabályaitól, és mivel utóbbin (és annak selejtezőin is) csak 17 évüket betöltött játékosok vehetnek részt, ezért Caps és Xerxe is kiszorultak a kezdőből (a Dark Passage végül a mindent eldöntő meccsen 3-2-re kikapott az INTZ-től, így nem jutottak ki a vb-re). 

Exileh-t és Veritast is lényegében az ismeretlenségből emelte ki az UOL, előbbi az EU LCS egyik legjobb midesévé nőtte ki magát, ráadásul szemtelenül fiatal. Vajon menni fog ez nekik Xerxe-vel is?

A végére itt egy montázs, van benne jó néhány szép megmozdulás, reméljük, hasonlókat látunk majd tőle az LCS-ben is!

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!