Ismét nem dönthetnek a pályákról az Overwatch csapatok

Ismét nem dönthetnek a pályákról az Overwatch csapatok

Az IEM Gyeonggi szervezői bejelentették, hogy előre meghatározott map poollal zajlik majd a verseny.

December 16. és 18. között rendezik majd a Dél-Koreában található Kjonggi városában az IEM Gyeonggi Invitational tornát, ahol négy koreai és két európai csap majd össze 100 000 dolláros összdíjazás mellett.

Egy hét sincs már tehát hátra a verseny kezdetéig, a szervezők azonban bejelentették, hogy módosítást eszközölnek a lebonyolításban, az ugyanis nem egyezett meg a Blizzard előírásaival. Egészen konkrétan arról van szó, hogy a pályaválasztás nem a szokásos pick-ban rendszerben zajlik majd, hanem előzetesen lesznek kiosztva.

A mapeket azóta ki is sorsolták: a csapatoknak az alábbi pályákon kell majd játszaniuk.

Egyvalami biztos: a résztvevők biztosan nem fognak örülni ennek a döntésnek, hiszen szembemegy az eddigi gyakorlattal. Ráadásul azok után különösen érzékeny a téma, hogy a szintén a közeljövőben esedékes MLG Vegas kapcsán is lázadoztak már a csapatok, éppen az előre meghatározott mapek miatt.

Az már csak hab a tortán, hogy olyan népszerű pályák, mint például a King's Row nem szerepelnek a map poolban, ellenben a gyakran bannolt Ilios, Hanamura, Volskaya hármason hét mérkőzést is játszani fognak. A Misfits és a Rogue ráadásul új lineuppal érkezik a tornára, így számukra különösen kényelmetlenné válik így a felkészülés.

Ti mit gondoltok, van jövője ennek a fajta lebonyolításnak, vagy hibázik a Blizzard azzal, hogy ráerőlteti ezt a versenyszervezőkre?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!