Javított az SK és az OpTic, NAF ismét megállíthatatlan volt

Javított az SK és az OpTic, NAF ismét megállíthatatlan volt

Megvan a másik két továbbjutó az ECS második évadának döntőjén, íme a szombati játéknap eredményei.

Az első nap az európai csapatok remekléséről szólt az ECS Season 2 Finals csoportkörében, a szombati játéknapon azonban már javítani tudtak az amerikai régió képviselői. Lássuk az eredményeket!

A csoport

Az ELEAGUE második szezonját megnyerő OpTic vereséggel kezdte a tornát, akárcsak a mezőny másik észak-amerikai csapata, a Cloud9, akik így egymással voltak kénytelenek megküzdeni a bennmaradásért. A Cloud9 végül - akárcsak egy hete - most is alulmaradt a párharcban: a saját mapjüket ugyan hozni tudták, az OpTic azonban végül fordított - Cache-en egy nagyon izgalmas, hosszabbításba nyúló küzdelem során húzták be a győzelmet.

OpTic 2:1 Cloud 9
8:16 (Dust2), 16:12 (Overpass), 19:17 (Cache)

Jöhetett a decider meccs a FaZe ellen, ahol ismét láthattunk egy hosszabbítást: 1:0-s OpTic vezetésnél a FaZe Nuke-on mentette döntő mapre a párharcot a "rendes játékidőn" túl. A harmadik map ezúttal is Cache volt, az OpTic pedig ismét győzni tudott, méghozzá nagyon simán: NAF az egész nap folyamán elképesztő teljesítményt nyújtott, ezt bizonyítja az alábbi videó is.

FaZe 1:2 OpTic
10:16 (Train), 19:15 (Nuke), 4:16 (Cache)

B csoport

Az új lineuppal kiálló SK vereséggel kezdte a tornát, így a honfitársak, az Immortals ellen javíthattak. Ez végül sikerült is nekik - ez volt a játéknap egyetlen olyan mérkőzésre, ahol nem volt szükség döntő mapre. Igaz, Trainen azért rezgett a léc, ahol épp a múlt héten ért véget az SK egészen hihetetlen 17:0-s szériája.

SK 2:0 Immortals
16:9 (Cache), 16:14 (Train)

A decider meccs így egy visszavágó lett, hiszen a brazilok ellenfele az a dignitas volt, amely viszonylag simán legyőzte őket az első nap folyamán. Ezúttal azonban az SK kezdett jobban: ahogy az Immortals ellen, most is Cache volt az első map, ahol újból nyerni tudtak, Mirage-on azonban a dánok viszonylag simán egyenlítettek. Jöhetett tehát a döntő map, Overpass, ahol a pénteki játéknapon a dignitas egyszer már legyőzte az SK-t. Coldzeráék azonban most javítottak: 16:10-re behúzták a pályát, így végül ők jutottak tovább másodikként a csoportból.

dignitas 1:2 SK
9:16 (Cache), 16:7 (Mirage), 10:16 (Overpass)

Ezzel eldőlt, hogy az Astralis és az EnVyUs mellett az OpTic és az SK lesz még ott a torna elődöntőiben, melyeket ma éjszaka rendeznek majd, közvetlenül utána pedig következik a döntő is. Íme a további program:

20:15 - EnVyUs vs. OpTic
23:30 - Astralis vs. SK
03:00 - Döntő

Az éjszakai baglyok angol nyelven az alábbi csatornán követhetik majd az eseményeket.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!