Görög tűz a Boston Majoron!

Kerestük az alsóágat, de nagyítóval sem találtuk! Egy esélye volt mindenkinek, végül 2 csapat élt vele, Dávid és Góliát küzdelméből azonban most az óriás jött ki győztesen!

Új időszámítás keződik a Dota univerzumában! A múltat lezáró akkord pedig nem más, mint a Boston Major, ahol 16 csapat vágott neki idén decemberben is a 3 milliós összdíjazású versenynek.

Egy korábbi cikkben már leírtuk, hogy kik a résztvevők, de csak a rend kedvéért jegyezném meg, mindössze 3 csapat kapott lehetőséget Európából míg Amerikából már 4-en indulhattak. Először a történelemben egy Valve versenyen nem volt lehetőség az alsó ágon folytatni a küzdelmeket egy-egy vereség után. Ez mindenképp kicsit nagyobb óvatosságra intette a csapatokat, de meg kell hagyni azért nem estek kétségbe. A csoport meccsek alatt igazán nagy meglepetés nem történt, talán az MVP.Phoenix utolsó helyezése láttán nézhetett egy nagyot az ember és újra elkönyvelhette, hogy továbbra sem képesek konstans teljesítményre.

Íme a csoportmérkőzések végeredménye:

Itt még senki nem eshetett ki, de az már ekkor látszott, hogy a 6 kínai csapat közül csak az LGD mutatta meg, velük számolni kell. Nagy nevek hiányoztak a listáról, többek között a Team Liquid és a Team Secret sem jutott ki, de akár megemlíthetjük a Na'Vi és az Alliance hiányát is. Az európai selejtezőcsoport nagyon erős volt idén, és óriási meglepetésre a görög Ad Finem egyenes ágon jutott ki.

Paul 'ReDeYe' Chaloner helyett a Major házigazdája először a Dota 2 történetében a CS:GO-ból már jól ismert Alex 'Machine' Richardson lett.

A legjobb 16 között a TI6 felsőági döntőjének a visszavágójára került sor, akkor az EG alulmaradt a később győztes Wings-zel szemben. Az amerikaiak most győzni tudtak, 2 meccset leszámítva az első kör mindenhol simán 2:0-al végződött. Szorosabb meccset vívott azonban Envy új csapata a Team NP és az EHOME és az újonc Ad Finem a TI4 győztesével a Newbeeval küzdött nagyot. Előbbinél Envyék örülhettek, míg utóbbi meccsnél a görögök küldték haza kínai riválisukat. A legjobb 16 közül mindössze csak 1 kínai csapat jutott tovább, az LGD.Foreveryoung személyében, de a top 8-ban már nekik sem volt esélyük. Az Ad Finem mintha vért ivott volna és őket is kiejtették. Nagyjából a papírforma érvényesült, hiszen az EG, az OG és a DC is könnyed 2-0al jutott a legjobb 4 közé. Sokan vártak Bostonban egy amerikai döntőt, de az európai delegáció csúnyán megfricskázta az orrukat. Az OG és az Ad Finem küzdhetett meg végül a trófeáért. Az elmúlt időszakban ez már a sokadik hihetetlen sztori olyan csapatról amelyik fekete bárányként szerepel egy-egy megmérettetésen, végül ebben az esetben is kiderült, hogy minden tündérmese 1 napig tart. A görögök tényleg mindent beleadtak, spártaiként küzdöttek és itt külön meg is ragadnám a szót, hogy kiemeljem a 3. meccset, ami (az én véleményem szerint) az év legjobb összecsapása volt. 77 perc tömény küzdelem, aki lemaradt róla, vagy újranézné mert akkorát szólt az most itt megteheti:

Méltó lezárása volt ez a Major egy felejthetetlen korszaknak. Az OG megnyerte a 4. Majort és ezzel abszolút egyeduralkodóvá váltak, hiszen ez volt a 3. Major győzelmük. Johan 'Notail' Sundstein és Tal 'Fly' Aizik szintén történelmet írt, mivel Clement 'Puppey' Ivanovot (1 TI és 1 Majort nyert) letaszítva a legsikeresebb játékosokká váltak ezzel a győzelmükkel.

A győztes csapat felállása:

  • Gustav 's4' Magnusson
  • Tal 'Fly' Aizik
  • Johan 'Notail' Sundstein
  • Anathan 'Ana' Pham
  • Jesse 'JerAx' Vainikka

A 2. helyet megszerző, hősiesen küzdő Ad Finemről se feledkezzünk meg:

  • Verros 'Maybe Next Time' Apostolos
  • Dimitris 'ThuG' Plivouris
  • Omar 'Madara' Dabachach
  • Kharis 'SkyLark' Zafiriou
  • Giorgos 'SsaSpartan' Giannakopoulos

Folytatás jövőre! Hogy hol? Kövesd az oldalt és megtudod!

TETSZETT A CIKK? HA IGEN KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!