Változások az NA LCS-ben, érkezik a tavaszi szezon

Már nem kell sokat várni, hogy ismét színpadon lássuk kedvenc csapatainkat!

Twitterre lett feltöltve az a kép, ami azt mutatja meg, hogy mikor kezdődik a kínai LPL, a koreai LCK és az európai és észak-amerikai LCS.

A tweet szerint tehát a kezdési dátumok:

LPL: Január 19.
LCK: Január 17.
EU LCS: Január 20.
NA LCS: Január 21.

Ez azért lehet érdekes, mert péntek-szombat-vasárnap eddig az NA LCS volt megrendezve, míg most Január 20. péntekre esik, ami azt jelenti, hogy valami jelentős változás vár majd az európai topcsapatokra. Ez jelentheti azt is, hogy az észak-amerikai bajnokság, átcsúszik szombat-vasárnap-hétfőre, de úgy tűnik, hogy visszatérnek a korábbi, délutántól EU, éjszakától NA formához.

Kérdés, hogy vajon ennek a fényében változni fog majd a formátum is? Vagy marad a jól megszokott Bo2? EU-n kívül az összes nagy régió Bo3 már ami nem feltétlenül előnyös gyakorlás szempontjából a profi csapatok számára a többi topligával szemben.

UPDATE: Az NA LCS-ben némi változás érkezik. Egyrészt a 8. helyezettnek már nem kell megküzdnie az LCS helyükért, így csak az utolsó kettő érezheti magát veszélyben. Ezzel az intézkedéssel a csapatok talán több LCS tapasztalatot szereznek majd, és nem esnek azonnal vissza a CS-be, vagy még alacsonyabbra. Kérdés, hogy a bent maradt 8 csapat milyen minőséget képvisel majd, és mennyire sínyli meg a mezőny ezt.

Ezen kívül a Riot Games megduplázta a nyereményalapot 200.000 $-ra, ami felett a csapatok kapnak 50000 $ értékű úgynevezett "digital reveue"-t, azaz digitális tartalomból származó bevételt. Az, hogy ez pontosan mit takar, még senki sem tudja, de ezeket a csapatikonokból származó bevétel mellett ígéri.

Az utolsó változás pedig az "inaktív játékosok" felvételének lehetősége. Ez azt jelenti, hogy ugyanúgy, ahogy eddig, ezentúl is lehetnek majd beugró emberek a csapatban, sőt mi több, mindezt vízum intézése nélkül is megtehetik a csapatok, hisz a vízum csak ahhoz kell, illetve ráér akkor ha játékos ténylegesen játszani is fog színpadon. Ezzel kicsit könnyebb lesz védeni őket, mert az úgynevezett "poaching" szabályok rájuk is érvényesek lesznek.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!