Kiszivárgott fizetések és meglepő pénzosztások a top csapatoknál

Kiszivárgott fizetések és meglepő pénzosztások a top csapatoknál

Fény derült néhány profi egyesület pénzügyi titkaira, kiderül mennyit keres pasha, TACO vagy éppen device, és hogy a versenydíjakból mennyi az övék ténylegesen?

A pletykákba és oknyomozó témákba előszeretettel áll bele a CS:GO kétes hírű alakja, Yee_lmao ezúttal kiszivárgott pénzügyi adatokat tárt a nagyérdemű közönség elé. Egészen pontosan a játékosok havi fizetését, a Major matricapénzek és a nyeremények elosztását (vagyis, hogy mennyit kap a játékos és mennyit tart meg a csapat a befolyt összegből) ismertette.

A csapatokhoz nem írt neveket, de az eddigi nyilatkozatokból az élen lévő három együttest teljes biztonsággal meg lehet nevezni.

Azt, hogy a top csapatok játékosai eszméletlen összegeket keresnek (3 millió forint havonta), azt eddig is tudtuk, mint ahogy azt is, hogy pénzdíjak 100%-ban náluk kötnek ki. Az már furcsább, hogy az SK-sok csak a háromnegyedét tarthatják meg, de még érdekesebb, ami a kisebb csapatokat jellemzi.

A táblázat tendenciája szerint ugyanis megfigyelhető, hogy minél kisebb a havi fix, annál inkább csökken a befolyt nyereményekből származó része is a játékosoknak. Ez persze elsőre furcsának tűnik, de ha jobban belegondolunk, igazából pont így logikus. Hiszen egy VP megteheti, hogy fix magas összeget ad a játékosainak, akik aztán a nyereményt is megtarthatják, mert ajándéktárgyakból, szponzori bevételekből és reklámokból bőven fent tudja tartani magát. MÍgy egy kisebb csapatnak valamiből össze kell szedni a fix kiadásokat, így a játékosok bérét, így ha beesik egy-egy nagyobb összeg a nyereményből, azt a szervezet részben benyeli, hogy legyen miből fenntartani magát.

Megállapíthatjuk tehát, hogy egy nagymúltú klub minden szempontból jobban megéri, mint egy feltörekvő csapat! Hiába azonosak az eredmények, itt már a csapat neve is számít. Így már kezdjük érteni a sok forgatást és cserélgetést, hiszen a játékosoknak egyáltalán nem mindegy, hogy Top20-as, vagy Top5-ös klubnál van a szerződésük!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!