Viszlát Dota 2 Reborn, új utazásra indulunk a 7.00-val!

Viszlát Dota 2 Reborn, új utazásra indulunk a 7.00-val!

A Valve új frissítése alaposan felforgatta a Dota világát, van, aki szerint újra kell tanulni a játékot az alapoktól! Ennyire azért nem vészes a helyzet, de rengeteg a változás.

December 12. Ez az a nap, ami mindenki elméjébe bevésődött. Aki Dotázik, az biztosan tudni fogja még sokáig, hogy mikor is indult új utazásra. A 7.00-s frissítés bizony lecsapott a kliensre és megváltoztatta oly' szeretett játékunkat. Új időszámítás kezdődik a MOBA életében és sok játékoséban is.

10 évet ölelt fel a 6.xx verzió megjelenése és finomítgatása, ami végül 2005-től egészen mostanáig tartott. Sejteni lehetett, hogy egy nagy patchet kapunk még idén, de talán ekkora ugrásra senki sem számított. A 6.88f után itt a 7.00! Induljunk együtt az új utazásra.

Új hős

Tudni lehetett (hiszen egy trailerben felfedték), hogy megkapjuk a Boston Major után a Monkey King (Sun Wukong, a majomkirály) nevű új hőst. Természetesen a Captain's Mode-ba nem került bele azonnal (a versenyeken használt Kapitány Módról van szó), így egyelőre draftolni nem lehet, csak a sima pubokban választható. Talán megtévesztő volt a trailer, de az ma már tudható, hogy nem illuzió alapú a hős, sokkal inkabb egy teljesen új koncepciót hozott a játékba. A fákon való ugrálás már magában látványos, de az igazi móka az alakváltás után kezdődik! Lássuk hát, miket tud a legújabb hős.

Új HUD

Szintén megváltozott a kinézete az egész kezelőfelületnek. Sokan kritizálják, hogy ez már túl sok, de személy szerint nekem ez a része tetszik a legjobban. Kisebb, letisztult, csak a legfontosabb infókat mutatja, és ha hozzászoktál, játszi könnyedséggel éred el ezeket. A minimap méretét a menüből változtathatjuk, viszont ami ennél is fontosabb, hogy kaptunk backpacket (hátizsáknak mondanám), amibe tetszés szerint pakolhatjuk vásárolt értékeinket vagy cserélgethetjük a meglévőkkel. Ezek a tárgyak nem használhatóak, csak ha az eredeti 6 hely valamelyikére rakjuk be őket.

Új játékmechanizmus

Innen kezdődik az új időszámítás. Lehetetlen leírni röviden, mi minden került bele ebbe a frissítésbe, és időbe telik majd hozzászokni ehhez a sok újdonsághoz.

Az első kiemelendő újítás a Talent-fa. A 10-15-20-25 szint után elérhető minden hősnél. Négy ágon két-két extra tulajdonság közül választhatunk tehát. Természetesen minden karakternél más és más lesz választható.

A következő változás a ultimate képességeket érinti. 6. szinten megkapjuk, mint eddig is, a 2. és 3 erősségűt azonban csak 12. és 18. szinten érhetjük el. Ezeken felül megint újradolgozták a tapasztalati pont, az arany, a gyilkosságok és az asszisztokért járó fejpénz mértékét is.

Kezdtek már hozzászokni, hogy ennyi mindent megtanuljatok, igaz? Tessék akkor a Valve teljesen átdolgozta az egész térképet. Új útvonalak érhetők el, a nagy erdő mellett most már van egy kis erdőnk is mindkét oldalon, négy adomány rúna található ezekben, elosztva a két térfélen. Roshan is költözött, a lenti barlangjából fent kapott egy kényelmes kis kecót magának. Nézzük inkább, hogy hogyan is néz ki ez a gyakorlatban:

Érdemes még megemlíteni a Shrine-ok (mini szentélyek) szerepét. 500-as aurában képesek az aktiválásuk után 5 percenként gyógyítani a barátságos hőseinket. 5 másodpercig aktívak és sebezhetetlenek mindaddig, míg állnak a bázison kívüli tornyaink. Ezek után lerombolhatóak és 150 aranyat adnak az ellenség összes hősének.

Hősök, Illúziók, Tárgyak

A Talent-fa mellett jó néhány hős kapott buffot vagy éppen nerfet. Mint sokszor máskor, ezúttal is azok a hősök lesznek kiemelve, akik Aghanim's Scepterrel erősödtek.

  • Chaos Knight
  • Phantom Lancer
  • Anti-Mage
  • Riki

Zeus és a Crystal Maiden ultiját erősítő Aghanim tulajdonságai pedig át lettek dolgozva. 

4 hős kikerül a CM módból mert egy vagy több képességét teljesen átdolgozták: Treant Protector, Techies, Lycan, Necrophos.

Ne legyenek illúzióid, de ha mégis, akkor vedd figyelembe, hogy minden egyes illúzió most már aranyat és tapasztalati pontot ad az ellenfélnek, ha elpusztítja őket.

A teljes lista ITT érhető el.

TETSZETT A CIKK? HA IGEN AKKOR KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!